Surprizbozan: Huntsman
Klavye Opto-Mechanical yani optik mekanik olarak gecen sesli anahtarlara sahip. Cherry MX mavi anahtarlara gore daha sesli anahtarlar bunlar ve 100 milyon basış omrune sahip. Razer'ın verdiği bilgiye gore optik mekanik anahtarlar alışageldiğimiz mekanik anahtarlara gore %30 daha hızlı calışıyorlar, ayrıca 1.5mm'lik hareketle tuş basımını algılayabiliyorlar. Basma ağırlığı ise 45 gram.
Surprizbozan: Switch
Surprizbozan: Optik Mekanik Anahtar Calışma Prensibi
Ele verdiği his guzel, tuşların basışı kolay ve kullanımı keyifli. Ancak coğu Razer urununde dediğim "daha iyi kalite bir plastik kullanılamaz mıydı" sozunu soyletti bana. Biraz daha kalın ve iyi malzemeden yapılmış keycap'ler olsun isterdim. Mesela Steelseries'i o yonden beğeniyorum.
Konfor olarak iyi calışılmış, iki kademeli ayaklara sahip. Ama bir bilek desteği olsun isterdim.
Surprizbozan: Ayaklıklar

Aydınlatmasını ise yazılımı uzerinden ayarlayabiliyorsunuz.
Surprizbozan: Razer Synapse
Surprizbozan: Aydınlatma Modları Nefes Alma
Ateş
Duyarlı
Dokunulan Tuşta Dalgalanma
Renkler Arası Geciş
Gokyuzu
Sabit
Dalgalanma
Donme
Genel bakacak olursam guzel bir klavye, evet. Hızlı, kaliteli, konforlu bir model. Gunumuzde ortalama 750 TL'lik bir fiyat etiketine sahip. Sunduğu ozelliklere gore makul ancak optik mekanik şart değilse başka alternatiflere yonelirdim şahsen. Belirttiğim gibi Razer urunlerinde kullanılan malzeme kalitesi beni pek tatmin etmiyor. İyi Sosyal'ler