yakın zamanda bir sistem topladım, toplarken de bir SSD alayım dedim ve aramaya başladım ilk başta Samsung alacaktım ancak fiyatları malum (tuzlu) bende aradım taradım butceme uygun ve kafama yatan SSD'yi aldım.
Alırken biraz tereddutte kaldım ama "Gigabyte sonucta ne kaybederim ki James Donkey almaktan iyidir" dedim ve aldım incelemesi de bu gune kısmetmiş.

Dıştan gorunumu
Oncelikle dış gorunum bir cok kullanıcının dikkatini ceken bir durum bir kutu icerisinde geliyor (gunumuzde neredeyse tum SSD'ler USB bellek gibi kaplarda geliyor) kutunun her iki acma yanında da muhur bulunuyor.
komple plastik bir kasa ama oyle ucuz plastik değil hoş dokulu bir on yuzu ve o on yuzde beyaz yazı şeklinde marka yazmakta.
Performans
Tabiki de dış gorunum yanıltıcı olmamalı performans onemli bir konu, urun kutusunda 500 MB/s okuma ve 420 MB/s yazma ozelliğinin olduğu belirtiliyor ancak bunun baya bir uzerine cıkarak beni şaşırttı malum bazen yazılan değerler ile alınan değerler arasındaki ucurum uzucu olabiliyor.
Resmi sitesinde 2 milyon saat MTBF (Arızanın Ortalama Suresi ) olduğu ve ayrıca 3 yıl veya 100 TBW sınırlı bir garantisi olduğu yazmakta.
CristalDiskMark ile test yaptım fotoğrafı bırakıyorum.

Yazılım
Bir cok SSD markasının bir programı var durum takibi icin Gigabyte'da bir tane yapmış gayet guzel ve anlaşılır bir arayuze sahip hoş bir program olmuş eğer Gigabyte SSD'niz var ve kullanmak istiyorsanız buradan indirebilirsiniz.

Ben onerir miyim? oneririm eğer benim param cebimde kalsın ama guvenilir bir marka alayım dersen gayet alınabilir bir SSD ben acıkcası anakartım Gigabyte olduğu icin kasa icinde bir marka ekosistemi yaratmak icin ve bir şans vereyim nedir ne değildir anlamak icin aldım memnun kaldım ısınma problemi şimdilik yok ileride bir sorun cıkarsa mutlaka konu acarım ben hepsiburada.com uzerinden aldım aldığımda 226 TL'ye yakın bir fiyatı vardı şuanda baktığımda 230-260 bandında değişik sitelerde satılmakta.