Uzun zamandır hayalini kurduğum sistemi yaklaşık 2 hafta once nihayet topladım. Siz değerli forumdaşlarıma da hem aldığım urunlerin incelemelerini gostermek hem de yaptığım testleri beraber kontrol ederiz diye duşunduğumden burada konu acmayı uygun buldum.
Aldığım urunler
Dell SG2716dg 2k 27'' 1ms 144hz monitor Intel Skylake i7 6700 İşlemci MSI H170 Gaming M3 MSI GTX 1070 Gaming X Kingston 2*8 GB 2133 MHz RAM Samsung 750 Evo 120 GB SSD Seagate 1TB 7200Rpm HDD Seasonic MII Evo Full Moduler 620W PSU Dark N10 Kasa Frisby Klavye Mouse Set Steelseries Qck ( Daha onceden vardı) Logitech G400s ( Daha onceden vardı) Adore Manager Trend Koltuk
Toplamda yaklaşık 6500TL'ye mal oldu. (Dolar kuru 2,92-94 seviyesindeydi).
Monitor Cebitech'den alındı. Daha once duymadığım bir firma olduğundan şuphelerim vardı ancak telefonla yetkiliyle konuştuktan sonra hic bir şuphe kalmadı, işi anlayan biriydi ve cok sıcak bir goruşme oldu. Hatta ağustos sonu stoklara gelecek demesine rağmen aradıktan 2 hafta sonra stoklara geldiğini haber etmek icin beni tekrar aradı ve siparişi tamamladık. ( Taksit istendiğinde vade farkı koyuyorlar tek olumsuz yonleri bu.)
İşlemci incehesap'tan alındı.
Anakart hepsiburadadan alındı.
Koltuk Adore'nin sitesinden alındı.
Kalan parcalar teknobiyotik'ten alındı. Sipariş sırasında gerek kargo gerek muşteri hizmetleri acısından hicbir sıkıntı yaşamadım.
Gelelim esas konuya. 6500 TL butce ile neden Z170 bir sistem toplamadım? Sebebi basit arkadaşlar, overclock delisi birisi değilim ve 6500 TL ile oluşturacağım kombinasyonda ise artan maliyetlerden dolayı ( pahalı anakart, RAM ve sıvı soğutucu ) i5 6600K'dan yukarı cıkamayacaktım ve şu ankinden daha az performans alacaktım. ( Daha ayrıntılı acıklama isteyenler internette tonlarca i5 6600K vs i7 6700 tartışma ve testleri mevcut, şahsen ben i7 6700'un daha iyi sonuc verdiğini duşunuyorum benchmarklarda. )
Biraz aldığım urunlerin memnuniyeti meselesine gireceğim.
İşlemci, RAM ve HDD'yi geciyorum alternatifleri şu sistem icin yok. Ekran kartı ve anakart konusunda MSI kendini ispatlamış bir firma ve ben de urunlerini hem gorsel hem de yazılım desteğinin genişliliği acısından cok beğeniyorum.
PSU 600Watt segmentinde moduler PSU acısından alternatifi yok. Seasonic kalitesi de cabası.
Gelelim kasaya. Kasa gorsel olarak iyi, ici geniş, şasisi kalın (0.7 mm) ancak plastik yerleri cok kalitesiz.( Cok yoğun bir plastik kokusu geliyor. Plexi camı da cok kolay ciziliyor ve cok leke tutuyor. Bir de arkadaş ben kablo toplaması bu kadar rezalet bir kasa gormedim. Kasayı resimdeki haline getirmek tam 5 saatimi aldı bir turlu yan kapak kapanmadı. Kasayı iade edip parayı basıyım Corsair 400C veya NZXT H440 alayım dedim o kadar saat o kasayı toplayıp da tekrar dağıtmak cok zor geldiği icin vazgectim. Neyse aklımda ama taksitlerim bitsin seneye doğru guzel bir kasaya sleeve kablolarımla beraber gececeğim.Kısacası kasa kendi segmentinde 1 numara ancak bu sisteme hic gitmedi.
Şimdi yakın zamanda yapacağım tek bir şey var. Amazon indirimlerini takip edip guzel bir klavye kulaklık ve 120mm sıvı soğutucu almak. Overclock yapmasam bile hic bir kuvvet beni bu kasanın icine estetik duşmanı o devasa kule soğutucuları monte ettiremez!
Birkac benchmark testi yaptım ve SSD haric ( yazma hızı neden 140 gozukuyor olabilir? ) bir sıkıntı gozume carpmadı. Siz de tumden bir bakar yorumlarsanız sevinirim.
ADSL kullandığım icin oyun testleri işine daha girişemedim. Yavaş yavaş tamamlıyorum benchmarklarını da ekleyeceğim.