Oncelikle Technopat ailesine gercekten buyuk minnet borcluyum, '' işlemcinin gorevi nedir'' diye internette arama yaparken, kendi sistemimi toplayabilecek seviyeye geldim.( Hatta topladım, mis gibi de oldu yani)
Aşağıda kendi capımda tek tek ozelliklerini anlatacağım birleşenlerin montajlamasını yaptım, bu benim ilk montaj işlemimdi(bundan once yanlızca parca değişimi, temizlik işlemlerini yapmıştım onceki kasamın) Genel olarak, Technopat sistem toplama videolarını izleyerek oğrendiğim bilgiler sayesinde bu parcaları calışacak şekilde monte etmeyi başardım
Sistemi topladıktan sonra guc tuşuna bastığımda, hicbir şey ''cort, curt '' edip patlamadığında o kadar mutlu oldum ki. Muhtemelen o mutlu anımı uzun sureler boyunca hatırlayacağım...
Sizi sıkmadan, yavaş yavaş parcalara ve onları neden sectiğime geceyim;
Anakart: MSI H170 GAMING M3 Intel H170 2133MHz DDR4
Sistemin yukunu ceken bu parcayı, uzmanlıgına guvendiğim marka olan MSI sectim, H170 yonga setli anakartlar arasında en f/p urunu bulduğum anakarttı kendisi( Total War Warhammer testlerinin yapılmasını da kendisi sağlamıştır, yoksa nerede 180tl vereceğim bu ay ekstradan )
CPU: Intel Skylake Core i7 6700 3.4GHz 8Mb Cache LGA1151
İntelin şuanda Skylake mimarili overclock edilemeyen en guclu işlemcisi, 4+4'den 8 cekirdeğe sahip, vaad ettiği 4.0GHz turbo frekansına rahatlıkla cıkabiliyor, elimde bulunan ekran kartının kendisini zorlamak gibi bir potansiyali yok, ileriye donuk bir sistem olması acısından guclu bir işlemci sectim.
İşlemci Soğutucu: Deep Cool Gammaxx S40 Soket Intel ve AMD 120x25mm Fanlı
İşlemcimi oyunlarda maximum 52 derecede gormemin sebebi kendisi, montaj ayaklarını soğutucu bloga takmak icin cok ince uclu tornavida lazım, bilgisayarcıya gittim de bulabildim ancak onu, en cok uğraştığım parca oldu. Montaj ayaklarını taktıktan sonra intel stok soğutucu gibi takabilirsiniz aynen.
Ram: Kingston HyperX Fury Black 16GB(8x2) 2133MHz DDR4 Ram Fiyatı; Anakartta işlemcide DDR4 bellek desteklediğinden fazla bir opsiyonum yoktu zaten, bildiğim kadarıyla ramlerdeki en guncel standart. 2133Mhz'den ustune ihtiyacımız yok, H170 yonga seti bunun uzerini desteklemiyor diye biliyorum.
Kasa: Dark N10 USB 3.0, 5x12cm Fan, Fan Kontrolculu
Cok sevdiğim bir kasa oldu kendisi, 5 fan takılı halde geliyor ve bu fanların hepsi fan kontrolcusune bağlı. Yukarıdan aşağıya yuksek duzey-kapalı-duşuk duzey şeklinde fanları kontrol edebiliyorsunuz. Mavi Led'li hoş bir kasa. 2 adet USB 3.0 2 adet USB2.0 girişi mevcut, montajda herhangi bir sorunla karşılaşmadım, kablo toplamak icin bol bol alan var arka tarafta, kabloları ultra berbat toplamadıgınız surece kapak rahat kapanacaktır.
Guc Kaynağı::High Power Element Smart 750W Mavi Ledli 80+
Bronze sertifikasına sahip bir guc kaynağı. High Power zaten işinde başarılı bir marka. 14cm golf topu yuzeyli fanı var diye okudum gordum, sesini duymak nasip olmadı ( şimdi nazar deyiyormuş birde, aman aman )
SSD: Sandisk Ultra II 240GB 550MB-500MB/s Sata 3 SSD
Bu SSD'den 2 tane aldım, normalde Raid 0 yapacaktım da buralarda gok gurluyor yağmur yagıyor, hic guvenemedim elektriklere, zaten bir tanesi bile gayet hızlı, severek kullanıyorum kendilerini.( Sisteme harddisk sokmadım, SSD'ler icin bellek modulu ureten fabrikaların hepsi yanıp da SSD fiyatları ucmadığı surece de sokmam. 2016 senesindeyiz artık
Monitor: AOC G2460VQ6 24" 75 Hz 1ms (Analog+HDMI+Display) Amd
Monitor FullHD, 1ms 75Hz ve FreeSync destekli. Oncelikle 24 inc aldığıma az biraz pişmanım, keşke 27inc alsaymışım diyorum, fakat olsun.. 60Hz'den kurtulup bir tık otesine 75Hz'e geciyorsunuz bu monitorle, fiyatına oranla gayet guzel. AMD'nin FreeSync teknolojisinide barındırdığından oyunlar gayet akıcı bir şekilde oynanıyor, zevkli
Şimdi gelelim Rx470'imize; Oncelikle Sapphire sectim cunku: Arka plakası var, Rx470 serisinde en yuksek fabrika cıkışlı OC'li gelen kart ayrıca diğer markalardan daha ucuz. Kartı cok fazla anlatmama gerek yok, oyun testlerinde performansını goreceksiniz zaten..
Oyun testlerini video şeklinde falan atmak isterdim ama, ne yalan soyleyeyim uşendim.
Not: Oyun testlerinde genelde benchmarkı olan oyunları tercih ettim, bu şekilde daha net skorlar soyleyebileceğim.
Shadow Of Mordor FullHD Ultra'da;
Overclocksuz;
Ortalama 88.04
Max 131.55
Min: 58.05
Overclock ile;
Ortalama: 91.10
Max: 128.69
Min:61.01
Rise of the Tomb Raider: FullHD Ultra'da;
Overclocklu; ortalama: 63.80
Total War WARHAMMER FullHD Ultra'da;
Overclocksuz ortalama 75.2
Overclocklu 77.6
Bunun dışında GTA5 tecrubem ise şu şekilde;
FullHD Ultra'da ortalama 75-80 arası alıyor, yer yer 90-100'lere cıktığı oluyor, şehirler arası yollarda 70'e duşebiliyor, cimlerde ise 60-65'e kadar duşebiliyor.
İsteğinize bağlı olarak SteamVR testi de yapabilirim, fakat RX470 alan adam 3.000TL VR'a vermez gibi geliyor, ondan yapmadım.
Evet dostlar, deneyimlerim ve test sonucları bu şekilde.
Sistemin tek fren yapan parcası ekran kartı, farkındayım. FreeSync'den taviz vermeyeyim dedim Rx480'de gelmeyince bunu aldım.
Memnun musun derseniz, kesinlikle memnunum..
Ayrıca overclocklu yaptığım testlerde cok yuksek bir overclock yapılmadı zaten normalde overclocksuz kullanıyorum, o hali bile yeterli geliyor.
Sistemin tamamı hepsiburada uzerinden alınmıştır, bazı parcalar daha ucuz, bazıları daha pahalıydı. İnternetten alışverişte yanlızca hepsiburada'ya guvendiğim icin oradan aldım, herhangi bir sorunla karşılaşmadım, tum urunler zamanında ve hasarsız elime ulaştı ( sinerji'nin sattığı ramler haric, onların kutusu acık geldi ama iadeyle uğraşmadım calışınca )
Aşağıda sistemin boşta iken sıcaklıklarını gorebilirsiniz. ( Ah o işlemci yerinde olmak vardı, benide oyle soğutsalar keşke. )
Gun ışığı tekrar bizimle beraber olduğunda kasanın daha grensiz fotoğrafları cekip buraya ekleyeceğim, hepinize iyi akşamlar
Resimler istediğim kalitede olmadı malesefki.. GM5 Plus'ın arka kamerası cok iyi değil dostlar, bunuda hatırlatayım