Nasıl bozulduğunu soylemem gerekirse olay şoyle oldu. Uc gun once internetteyken aniden bağlantı kesildi. Sonra tekrar chrome uzerinden googleda technopata girmek isterken tekrar girmeme izin vermedi. Bazen internette kesilme oluyor o yuzden normaldir dedim ve iki gun boyunca acmadım.
İki gun sonra tekrar bilgisayarı actım fakat yine internet yoktu. Daha sonra modemin adaptorunu prizden cıkarıp beş saniye boyunca reset tuşuna basıp resetledim. Tekrar google actım fakat bu sefer beni 212.156.1.15 domain html adresime yonlerdirdi.
Ancak bu adreste hicbir şey cıkmıyordu. Ardından yeni sayfa acıp 192.168.2.1 adresine yani modemin web arayuzune girmek istedim fakat bu da olmadı. Tek care TTNet'i aradım. TTNet muşteri temsilcisi bana ıp ve dns ayarını manuel olarak yapmamı istedi ve yaptım bu sefer ekranın sağ alt tarafında sarı unlem işareti kayboldu ama yine web arayuzune giremedim. Muşteri temsilcisi bana modemin teknik servis numarasını verdi. Teknik servisi aradım. Muşteri temsilcisine şunları soyledim modemin tum ışıkları yanıyor fakat internete giremiyorum web arayuzunun numarasını yazdığımda 212.156.1.15 domain .html adresine yonlendirdiğini soyledim. Muşteri temsilcisi modemin seri numarasını benden aldı ve modeminizin 10 yıllık olduğunu soyledi. Modeminizde arıza oluşmuş ya bize modemi gonderin tamir edelim ya da sıfır bir modem alın dedi. Zaten servise yollasaydım bir modem parası alırlardı diye duşundum. Sonra vatan bilgisayara gittim ve bu modemi aldım. Aslında Asus alacaktım fakat vatandaki arkadaş bu modemi kullandığını ve memnun olduğunu ve sana tavsiye ederim dedi. Ben de o zaman siz memnunsanız bir de bu modeli deneyelim dedim. Şimdi kutu iceriğine gecelim.
1) Kutu resimleri;
2) Kutu acılışı;
3) Soldan sağa doğru tanıtayım. Bilindiği gibi Turkce kullanım kılavuzu ama fotokopi gibi gorunuyor. Yanındaki orjinal kılavuz bunda da Turkce anlatım var. Alttaki kılavuz iki sayfalık kağıt olarak VDSL nasıl ayarlanır onu gosteriyor.Bir DVD kullanım kılavuzu. DVD'nin icinde kurulum programı yok kurulumu DVD'siz yaptım. Adaptor. Beyaz kablo DSL kablosu. Sarı kablo LAN yani internet kablosu. Son olarak Linksys AC750 ADSL/VDSL Wifi Modem Router dualbantlı.
4) Akım korumalı prizi ayrı olarak aldım. Neden aldın derseniz bilirsiniz elektrik akımı dengesiz gelirse modemi yakmaması icin iyi bir secenek. Sizin de almanızı tavsiye ederim Cunku ilk kullandğım modem akım dengesizliğinden yanmıştı.
Şimdilik bu kadar. İnceleme rehberi ileriki gunlerde yapacağım hoşcakalın.