en sevdiğim lezzetler arasında kimiside etli ekmek diyor tatmayan arkadaşlarım icin katkım olsun diye yazdım
alıntıdır PUF NOKTALARI harcı biraz sulu olsa daha iyi olur suyu akan ciğ borek makbuldur bunun icinde harca yarım cay bardağı suyu bir kere ilave etmek yerine yaptıkca harcın suyunun azaldığını gordukce su eklenirse ciğ boreklerin coğu daha sulu oalcaktır -hamurlar acılırken yapışmaması icin unlamak gerekir ciğ boreğin yağ emip lezzetini kaybetmemesi icin harc konulup kapatılmadan once hamurun silkelenmesi kızarırken az yağ emmesini sağlar-icine harc konduktan sonra bekletilmeden mumkun olduğu kadar kısa surede yağa atılp kızartılmalıdır ayranla yenilmesi tavsiye olunur...NOT :ben kendim bildiğimiz sacta yapıyorum yağda yiyemiyen arkadaşlarımıza oneririm ama yağdada kızartılsa tavadada pişirilse sonuc bence mukemmel
HAMUR İCİN MALZEMELER -4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı(silme)tuz su HARCI İCİN -250 gr kıyma-1 adet soğan-1 cay kaşığı tuz-1 cay kaşığından biraz az karabiber-1/2 cay bardağı su
1 kapta un-tuz su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır-diğer kapta soğanlar rendelenerek uzerine kıyma tuz karabiber ve su karıştırılarak harc hazırlanır -meydana gelen hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar alınarak yaklaşık 20 cm capında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar acılır-hazırlanan harc daire şeklinde acılmış olan hamurun uzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde surulur hamurun diğer kısmını harc surulen tarafın ustune kapatılarak harcın dışarıya akmaması icin yarım ay şekline gelen ciğ boreğin kenarları bir tabakla yada kapama tırtılı ile kesilir-hazırlanan ciğ borekler daha once derin bir tencerede kızdırılmış(yaklaşık 2-3 su bardağı)yağa atılarak her 2 tarfıda hafif pembeleşecek şekilde kızartılır AFİYET OLSUN