tam bir karaktersiz eylemidir. haziran 14-15 gibi havalar iyice sıcak olunca sokaktaki hayvanlar susuz kalmasın diye genişce birkac kabı cope atmak yerine her gun icine su koyup sokağın kenarına bırakıyordum. balkondan falan izliyordum, kedi kopek kana kana iciyorlardı suyu. bu son 2-3 gundur yavşağın biri suları deviriyor. coluk cocuktur diye duşundum. buyuk ihtimal oyleydi zaten. dun işten saat 15.30 gibi geldim. arabayı park ettim. yukarı cıktım. 5 litrelik bidona su doldurup yine devrilen kapları toplayıp su doldurup koydum aynı yerine. hava da aşırı sıcak ama. hayvanlara vallahi yazık gunah.
sonra balkona golge gelince camaşırları asayım dedim. camaşırları asayım derken "pist, s. gidin lan" gibi sesler duydum. balkondan aşağı baktım. iki zayıf yavru kediyi kovalayan ipne kaplara yine tekme atıyor. kediler de uzaktan kacarak bu malı izliyor. hemen terliklerimi falan giydim, şort atlet bir hışımla aşağı indim. cocuk falan değil bu 40 yaşında adam bir de.

- hayırdır abi niye boyle yapıyorsun, yazık değil mi hayvanlar su iciyo sana zararı ne?
+ ya burda benim cocuklar oynuyor, kedileri gorunce seviyorlar. hastalık falan kaparlar kardeşim, alıştırma bunları mahalleye.
- abi senin evin nerde?
+ sana ne ... nerde oturuyorsam kardeşim? xxx bakkalın ordayım.. napcan he.. noldu?
- yani ta ebesinin neresinde oturuyosun dimi? sana ne ulan burdaki kedilerden ..... koduğumun evladı ? (cok sinirlendim)

tam o sırada tuttum buna bir koydum kafayı. hem kufur ediyorum hem de yumrukları yuzunun ustune, burnuna burnuna vuruyorum. dudağı falan hep patladı. tabi mahalle falan hep aşağı toplandı. bunun hanımı falan geldi. herkes toplanınca bu cesaret topladı herhalde o da bana vurmaya calıştı. uzaktan "senin ben hayatını ..... .... cocuğu" dedi. benim tepem attı. hanımına "yenge musade eder misin abiden ozur dileyeyim haksızlık yaptım" dedim. adam 10 kişinin arkasından bana kufur ediyor. sakin sakin yurudum, tabi herkes ozur dileyeceğimi sandı acıldı bana musade etti.
tam yanına gittim buna kafayı bir koydum yine. kafası geriye gitti. kafasını hemen boynumun altına aldım meymenetsizin ve yumruklamaya başladım. herkes tabi yine ayırdı. bu yine bağırıyor: "seni de bitirmezsem bana da konyalı mevlut demesinler" diye. bunun arkadaşı geldi arabayla hastaneye gittiler.
herkes işte olayı sordu falan. ben de olayı anlattım. durum boyle boyle dedim. hem hanımına hem mahalleliye. bana hak verdiler falan. şimdi işten geldim. henuz bir şey yok. az once bir kedi guvenle suyunu iciyordu.
Bu olay oluyor baya tabi, yazmak istedim sadece. Duyarlı olmalıyız.