Bunu inceleme sebebim ise bu programla ilgili duzgun bir kaynak bulamamış olmam.(Moonlight Game Streaming yerine MGS diyeceğim buradan sonra malum cok uzun
Oncelikle MGS'nin ne olduğundan bahsedeyim. MGS: Nvidia'nın Game Stream ozelliğini kullanarak bilgisayardaki oyunları Android/İos cihazlar uzerinden oynamanızı sağlayan bir uygulama.
Biliyorsunuz ki Nvidia'nın Game Stream ozelliği halihazırda Nvidia Shield serisi cihazlarda kullanılıyor. MGS ise bu ozelliği normal bir Android/İos cihaza getiriyor.
MGS Kurulum:
(Buadan sonrasında android icin bahsedeceğim ama ios'ta da aşamalar benzerdir diye tahmin ediyorum.)
MOBİL CİHAZDAKİ AYARLAR:
1. Oncelikle MGS uygulamasını Google Play Store uzerinden ucretsiz bir şekilde indiriyoruz.
2. Daha sonra uygulamayı indirdiğimiz cihazı ve yayın yapacağımız bilgisayarı aynı modeme bağlıyoruz.
3. MGS'yi acıyoruz ve uygulamanın bilgisayarımızı bulmasını bekliyoruz.
*Eğer uygulama bilgisayarı otomatik olarak bulamıyorsa (kesin bulamayıp sizi uğraştıracak
-Elle ekleme yapmak icin bilgisayarın ip'si gerekli bunu bulmak icin ise cmd'yi acıyoruz ve cmd'ye ''ipconfig'' yazıyoruz. Ardından cıkan bilgiler icinden ip V4 adresini buluyoruz.
Bu sayısal değeri yazmanız gerekiyor elle ekleme yapmak icin.
(2 tane IP v4 adresi olması kafanızı karıştırmasın ben hamachi kullandığımdan boyle gozukuyor.)
*Bu aşamada karşınıza cıkabilecek bir hata:
Bu hatadan kurtulmak icin bilgisayarın guvenlik duvarını kapatıp bilgisayarı yeniden başlatmanız gerek.
-Guvenlik duvarını kapatmak icin: Denetim Masası>Windows Guvenlik Duvarı>Windows Guvenlik Duvarını Aktifleştir veya Devre Dışı Bırak>Windows Guvenlik Duvarını Kapat.
Bu işlemlerin hepsini yaptıktan sonra mobil cihazla işimiz bitiyor.
Kalan ayarları bilgisayar uzerinden yapacağız.
Bilgisayar uzerindeki ayarlar:
1. Oncelikle Nvidia GeForce Experience'a girip Tercihler>Shield>GameStream altındaki tikin işaretli olduğundan emin olmalısınız.
2. MGS uzerinde oyunları gormek icin oyunun Nvidia GeForce Experience uzerinde ekli olması lazım eğer burada yoksa oyunu el ile eklemelisiniz. Bunu yapmak icinde Tercihler>Oyunlar sekmesinden artı işaretine basarak oyunun klasorunu secmelisiniz.
MGS Kullanım:
Tum bu aşamaları yaptıktan sonra artık uygulamayı kullanabilirsiniz ben size biraz ayarlardan bahsedeyim ve birkac oyunun fotoğraflarıyla baş başa bırakayım.
NOT1: Arkadaşlar tablette OTG desteği olmadığından başka bir telefonda denetim fakat ne yaparsam yapayım ek oyun kolu ekleyemedim. (Hadron marka dandik bir şey) kaliteli bir kolla olması yuksek ihtimal.
NOT2: Aslında ekledim ama sadece yon tuşları calışıyordu diğer tuşlar calışmıyordu.(kol bozuk değil)
NOT3: Sanal oyun kolundaki tuşların yerini sol ustteki cark sembolunden değiştirebilirsiniz.
Zamanınızı ayırıp incelememi okuduğunuz icin teşekkurler.
Dosya Ekleri