Bugun sizlerle birlikte Amazon TR'den 603TL'ye aldığım (MSI'ın Geri Odeme Kampanyası ile $17 geri odeme yapılcak duz hesap 500TL diyebilirim.) MSI MPG Gungnir 100P inceliycem.

KUTU
Klasik bir bir gorunuş ve teknik ozelliklerin yer verildiği bir kutu. Gungnir 100 gibi caf caflı, renkli bir yapıya sahip değil.

Bkz: Gungnir 100

Kendi kasamız olan Gungnir 100P Kutusu:

Kasa gayet iyi sarılmış kullanılan mat kopuk ciddi manada kalın.

OLCULER
510 (D) x 227 (G) x 525 (Y) mm olarak belirlenmiş hayli buyuk bir kasa. mini-ITX'den tut, E-ATX'e kadar destek vermekte. Mid tower olarak geciyor ama piyasadakilere nazaran biraz daha buyuk.
17cm CPU soğutucu desteği bu cidden cok iyi bir değer, 40cm'ye kadar da GPU desteği bulunmakta.
PSU desteği ise 20cm.
Ve kasamızın ağırlığı tam tamına 9.25KG.
Yan tarafta 4mm kalınlığından boydan boya uzanan TG mevcut 4 adet kelebek vida ile tutturuluyor. Diğer yan panel ise celik.

Kullandığım PSU'nun boyutu, 150 (u) x 160 (g) x 86 mm buna istifaden sleeve kablo takıp 24 pin ve 8 pin GPU kablosunu boşluğa sığdırmayı başardım.

I/O Paneli
Kasamızın onunde bizleri 2 adet USB 3.1 Gen 1 eski adıyla USB 3.0, 3.5mm kulaklık, mikrofon yuvası ve guc, reset/LED butonu bulunuyor. LED butonu 100P modeli icin inaktif diyebilirim. Bunu ilerdeki yazımda değincem.

FAN ve RADYATOR DESTEĞİ
Kasamız arka tarafına 1x12cm veya 1x 14cm,
Ust tarafa 3x 12cm veya 2 adet 14cm,
On panele ise 3x 12cm veya 3x 14cm takmanıza olanak sağlıyor

Radyatore gelince:
Arka taraf 14cm'ye kadar,
Ust 360mm,
On panel ise tam tamına 420mm'ye kadar destek vermekte.

Kasa icerisinden arka tarafta konumlandırılmış MSI'ın 4 pinli yani PWM fanı eşlik ediyor. Teknik ozelliklerine ulaşamadım.

HAVA SİRKULASYONU ve TOZ FİLTRELERİ

PSU icin kızaklı yapıda bir filtre mevcut.

Kasamızın ust paneli on gibi cıkarılabilir yapıda, I/O ile butunleşik değil. Herhangi bir ses yalıtım malzemesi uygulanmamış.

Onun harici ust panelin hava alması icin yanlardan ve alt kısımda ızgara mevcut.

Onde ise sadece yanlardan hava alması icin mini ızgaralar mevcut.

Kullanılan materyal hem on, hem ust panel icin ABS plastik. Şahsen oldukca sert ama aliminyum olmaması beni biraz kırdı boylesi bir kasada.

Depolama Yuvaları ve Aksesuar
2 adet 2.5'':

Surgulu bir yapıda el vidası tutuyor montajı oldukca basit.

2 adet ise arkada hem 3.5'' hemde 2.5'' uyumlu PSU'nun yanında kızaklar var.
Daha fazla kablo alanı sağlamak icin bunları cıkarabilirsiniz.

Opsiyonel olarak on tarafa 2 adet 2.5'' uyumlu braket satın alabilirsiniz.

Aksesuar kutusunda MSI Shout Out kampanyası, kullanım klavuzu ve hızlı kurulum klavuzu var. Kutu icerisinden plastik kelepceler,

KABLO YONETİMİ
Kasanın kablo yonetimi kablo kanalları ile birlikte buyuk ic hacminin yanında size zahmetsiz bir kablolama sunuyor elim tam anlamı ile kurek olmasına rağmen P400A'da cektiğim sıkıntıları cekmedim size yeterli boşluğu sağlamakta bunu cok sevdim. Ordan mı daha guzel gozukur, yoksa burdan mı dedirten bir kablo yonetimi yok deneyimim sonucu rahatlıkla soyleyebilirim.

5 adet cırt cırt bant geliyor. Plastik kelepceleri kullanmanız gereken yerler icin boşluk yerler hazırlanmış.

Toplamda 7 adet kablo tuneli bulunuyor. Plastik kaucuklar Gungnir 100P modelinde mevcut değil.

On Taraf:

Arka Taraf:

PCI-E GENİŞLEME YUVALARI ve DİKEY EKRAN KARTI DESTEĞİ
7 adet genişleme yuvası mevcut. MSI resmi olarak dikey ekran kartı desteği olduğunu belirtmemiş.

3D YAZICI İLE OZELLEŞTİRME
Kasanın kendine has ozelliklerinden bir tanesi, 3D yazıcı ile one farklı amblem isim daha doğrusu istediğiniz gibi ozelleştirmeye sahipsiniz.

Bkz:

Dosya linki.

MPG Gungnir 100, 100D, 100P ARASINDAKİ FARKLAR NELER?
Oncelikle tepe model burda 100 modeli onu en son olarak ayrıntılı şekilde değinicem.

Gungnir 100P ve 100D Modelleri Arasındaki Farklar
Arkadaşlar 100P ve 100D arasındaki fark sadece on panel goruntusunden ibaret onun harici herhangi bir avantajı bulunmamakta. Burdaki tepe modelimiz Gungnir 100'de farklar ortaya cıkıyor.

Gungnir 100, Tepe Model Olduğuna Gore 100D, 100P'ye Kıyasla Hangi Avantajları Var?
1x
MSI A-RGB 8 Portlu HUB (piyasa değeri ortalama 160TL)
1x A-RGB Fan
3x Fan (100D, 100P 1 adet mevcut.)
1x Arka Kısımda Kablo Saklama Haznesi
7x Kablo Tunelleri icin Kaucuklar
4x 2.5'' Depolama Yuvası (100D, 100P'de 2'şer adet mevcut.)
2x ust ve alt kısımda LED şerit bulunmakta.

Aralarındakı fiyat farkı 160-185TL arası verip, vermemek sizin butcenize ve o anki alternatiflere kalmış.
Surprizbozan: MİNİK

P400A minicik durdu desem abarmış sayılmam.

Aralarındaki sıcaklık farkını elimde olmayan sebeplerden dolayı 2-3 gune Excel ile tablo halinde atıcam.

Fan Konfigurasyonu:

On
: 2x be quiet! Pure Wings 2 14cm BL040
Arka: 1x be quiet! Pure Wings 2 12cm BL039

Sistem:
CPU: R7 2700X Stock CPB Acık
MB: Biostar X370GT7
RAM: Team T-Force Delta RGB 16GB(2x8) 3000MHz CL16 (Only 3400)
SOĞUTUCU: Corsair H100x 240mm AIO
GPU: Zotac GTX 1660 6GB AMP
PSU: Sharkoon Silentstorm CoolZero 850W 80+ Gold Full M.
SSD: Team T-Force Vulcan 250GB

Yukteki sonuclar GPU icin, FurMark 1920x1080, 8X MSAA ve full ekranda 20dk boyunca yapılmıştır.
CPU icin AIDA64 ile 20dk boyunca yapılmıştır.
Testler 30dk arayla yapılmıştır.
CPUBOŞTAYUKTEPhanteks P400A29° 70° MSI Gungnir 100P29°77°
GPUBOŞTAYUKTEPhanteks P400A30°60° MSI Gungnir 100P29°60°
Şartlar eşit olsun diye radyatoru on tarafta konumlandırdım, zira P400A'nın ust kısmında radyator desteği yok, şuanda radyator ust kısımda konumlu Gungnir 100P'de CPU icin 2° daha duşuk sonuc almıştım.
Şuan hali hazırda 4.05GHz 1.125'da kullanıyorum fazlası ile serin.
Gungnir 100P'nin yanında 1 adet gelen fan yetersiz gelicektir.