Herkese merhaba. 6 aylık Monster notebookum bozulunca yeni bir notebook almam gerekti. Yılbaşında almış olduğum bu dizustu bilgisayarım hakkında biraz bilgi paylaşacağım. Almış olduğum urunun linki: Urun Link
Ben yılbaşı kampanyasında 5130 TL'ye aldım cihazı. Almadan once HP'nin 480 TL para iadesi verdiği kampanyadan yararlanmak icin eski HP cihazımı kayıt ettirdim. Boylece cihaz bana 4650 TL'ye gelmiş oldu. Urunu kodlama ve arada oyun oynamak icin tercih ettim.
Cihaz genel olarak sessiz calışıyor. Eski Monster cihazım kadar sesli calışmıyor ama onun kadar serin de değil.
52 Wh'lik bir pil kapasitesine sahip. Okula goturduğumde daha iyi pil modunda genel olarak pili yeterli geliyor.
Urunle ilgili şoyle bir inceleme videosu da mevcut:

İşlemcinin sıcaklığını test etmek icin Cinebench R20'yi calıştırdım. Sıcaklık değerlerini gorebilirsiniz.

HWMonitor kapalı iken yapılmış test:

Oyunlardaki sıcaklık değerlerine ornek olması adına CS:GO oyununda denedim. Bana sıcaklık değerleri biraz yuksek gibi geldi. Dizustunde cok fazla oyun oynamadığım icin (masaustu bilgisayar var) problem etmedim:

Boşta iken sıcaklıklar. Şarjda iken daha yuksek sıcaklıklara ve hızlara cıkıyor:

Ekran IPS. Işık sızması sol ust tarafta biraz var. Genel olarak beni rahatsız etmedi:

Klavye(tek renk ve tek kademe) ve şarj aleti(150 Watt icin kucuk ve hafif):

Sormak istediğiniz bir şey olursa yanıtlamaya calışırım.