Herkese iyi geceler. Corsair ekosistemimdeki son parca olan Corsair iCUE LS100 hakkında, ilgililerine bilgi aktarmak icin konu acmak istedim. Amazon'dan takribi 145-150$ civarına satın aldım. 10 gun icerisinde elime ulaştı. Oncelikle kutusu şu şekilde;

Konu acmak kurulumdan sonra aklıma geldiği icin, LED şeritlerin takılmamış hali ile fotoğraf cekemedim ne yazık ki. İcerisinden 2 adet 450mm, 2 adet 250mm LED şerit, 1 bağlantı kutusu, 3M yapışkan bantlar, yapışkanlı kablo tutacakları, micro USB ve guc adaptoru cıkmakta. Kurulumu cok basit, monitor arkasına takılıyor. Takacağınız kısımları hafif nemli bir bezle temizledikten sonra, icerisinden cıkan 3M yapışkanları şeritlerin uzerindeki mıknatıslı kısımlara yapıştırıyorsunuz. Yapışkanların arkası mıknatıslı. Daha sonra monitorde hangi kısımlara yapıştırmak istiyorsanız o kısma yapıştırıyorsunuz. Şeritler oldukca elastik yapıda, eğip bukebilirsiniz. Her LED'de 1 erkek ve 1 dişi olmak uzere giriş ve cıkışlar var. Beraberinde gelen bağlantı kutusunu, monitorun hangi tarafından kontrol etmek istiyorsanız, o kısma yapıştırıp daha sonra butun LED'leri birbirine bağlıyorsunuz. 2 LED'in de 1 ucu acıkta kalacak. Sadece birinin ucunu, bağlantı kutusundaki 1 yazan kısıma takıyorsunuz. Diğer LED'in acıkta kalan ucu, ultrawide veya cift monitor kullananlar icin, eğer extra kit alıp uzatmak isterlerse bağlantı icin kullanılıyor. Daha sonra bağlantı kutusunun uzerindeki USB girişine micro USB'yi takıp, diğer USB'yi bilgisayarınızdaki herhangi bir USB slotuna takabilirsiniz. Bu ICUE'nin LED'leri gormesi icin. Daha sonra guc adaptoru bağlantısının yapılması gerekiyor, gucunu prizden alıyor. Bana gonderilen urunde priz amerikan prizi idi, donuşturucu cıkmadı. Bu işlemleri yaptıktan sonra eğer yanlış yapılan bir bağlantı yoksa veya urunde bir sorun bulunmuyorsa, direkt yanmaya başlıyor. Şekil a;

Bu da kapalı hali; ( bu arada gucunu prizden aldığı icin, PC kapalı olsa dahi; bağlantı kutusundaki duğme aracılığıyla acıp kapatabilirsiniz. Gece lambası misali.)

iCUE uzerinden gorunuşu şu şekilde;

Corsair'in butun iCUE destekli urunleri ile eşlenik bir şekilde calışabiliyor. (Zaten en başta ekipmanlarımı alacağım zaman, tek bir yazılım uzerinden stabil ve uyumlu bir şekilde calışması onceliğimdi. Bu konuda da Corsair'in urunlerini beğendiğim ve gercekten kaliteli olduğu icin, bu yolda devam ettim.) Eğer isterseniz tabii ki kendi modları da mevcut. Ozelleştirme secenekleri şu şekilde;

Ambient kısmındaki video lighting; o an ekranda olan video veya oyun icin, ekranda gorduğunuz renkleri (gorduğum kadarı ile herhangi bir gecikme olmaksızın) LED'lere yansıtıyor. Şeritlerde birden fazla RGB bolgesi olduğu icin, (450mm olanlarda 27, 250mm olanlarda ise 15 adet adreslenebilir RGB bolgesi var) renkler ekrandaki goruntuye gore farklı farklı yanabiliyor. En beğendiğim modu bu oldu ki; film ve dizi izlerken ambiyans acısından cok guzel bir goruntu sağlamakta. Tamamiyle o ortamdaymışsınız gibi. Eğer video yuklenebilseydi gostermek isterdim, ama internette bircok orneği mevcut. Philips ambilight gibi duşunebilirsiniz.
Farklı modlarda birkac goruntu ekliyorum;

Son olarak, almış olduğum urunler arasında, diğerleri bir şekilde benim PC kullanımımı etkilemekte. Bu urun biraz keyfi acıkcası. Ancak odaya kattığı hava ve gercekten yarattığı ambiyans dolayısı ile, en beğendiğim bu oldu. Durumu musait olup, bilgisayar ortamı icin değişiklik yapmak isteyenlere gozum kapalı onerebilirim. Gercekten farklı bir ortama donuşuyor. Sonucta coğumuzun evdeki vakti bilgisayar başında gecmekte. Neden vakit gecirdiğiniz ortam, gozunuze daha hoş gelmesin ki? Bol fotoğraflı bir inceleme oldu. Cekemediğim diğer parcalar icin kusura bakmayın. Forumda hic incelemesi yok ve benim de sonradan aklıma geldi. Umarım duşunen ve aklında sorular olanlar varsa, yardımcı olabilmişimdir. Sabırla okuyanlara teşekkur ederim.