Ebru Berker - Sıradan Bir Şarkı Ve Sıradan Bir Şarkıcı

‘Sıradan Bir Şarkı ve Sıradan Bir Şarkıcı’, Milhan Muzik ve SAF Produksiyon tarafından piyasaya cıkarılan, meydana geliş sureciyle, sound’uyla, muzikalitesiyle, ‘sıradışı’ bir album.

Rahmetli bestekar Erdoğan Berker’in kucuk kızı Ebru Berker’in sozlerini yazdığı ve seslendirdiği besteler 15 yıldır Turk muzik piyasasında saksofoncu ve aranjor olarak isim yapmış Yuri Ryadchenko’ya ait.

Albumde emeği, sesi, enstrumanı, bestesi gecen diğer muzisyenlerden birkacı ise: Doğan Canku, Fatih Erkoc, Turgut Alp Bekoğlu, Hakan Beşer, Şenova Ulker, Ece Berker...

‘Sıradan Bir Şarkı ve Sıradan Bir Şarkıcı’nın icinde caz, pop, pop-caz, latin, funk, alaturka esintiler var.

Albumdeki 12 şarkının 10’u orijinal beste; 1’i Doğan Canku’nun klasikleşmiş bestesi ‘Sonsuza Dek’in salsa versiyonu; diğeri ise İspanyol grup La Cabra Mecanica’nın populer flamenko tarzında, İspanyolca yorumlanmış bir parcası. Orijinal bestelerden biri de İngilizce yorumlanıyor.

Ebru Berker'den :

Her şey Yuri’nin besteleri ve benim şiirlerimin tanışması, anlaşıp kaynaşmasıyla başladı. Yuri’nin aranjmanlarıyla tomurcuklanan, muzisyen arkadaşlarımızın katkılarıyla da cicek acan bu parcalara uzun sure ses verecek birilerini aradık, ama bulamadık. Boylece ‘parcaları bari ben okuyayım da yazık olmasın’ fikri doğdu. Yıllardan 2000, benim seslendirdiğim bu 8 parcayı insanlarla paylaşmamızı sağlayacak bir destek icin kapı aşındırmakla gecti, ancak ‘guzel ama satmaz’ diyen produktorler sayesinde şarkılar moral ve zaman aşımına uğradı ve sonunda C:/Belgelerim/Muziklerim/Bestelerimiz isimli dosyaya tıkıldı kaldı.

2005 civarlarında ‘guzel ama satmaz’ cinsi albumleri cıkarabilmek icin SAF’ı kurduk. 2006’da tesadufen tanıştığımız Metin İlhan, tesadufen dinlediği şarkılarımızı cok beğendi ve sabırlı, yumuşak ama karşı konulamaz yaklaşımıyla (‘guzel, satmaz, ama cıkaracağım!’) beni bu albumu cıkarmaya ikna etti. Albumun şarkıcısı olmak ile ilgili bir problemim yoktu ama yeni cıkış yapan bir popcu gibi algılanmak istemiyordum; sonucta artık evli, kedili, meslek sahibi bir kadındım! Gunler suren oğlak toslaşmalarının ardından Metin Abi’yle kopruden tokalaşarak indik. İndiğimiz zeminde, ‘on plana cıkması gereken şeyin şarkıcı değil, muzikler olduğu’ vardı.

Eski 8 parcaya hic dokunulmadı. Ustune ‘Hızlı bir parca’ ve ‘Masal bitiyor’ isimli taze 2 beste eklendi, etti 10. Arkadaşım Miguel’in yıllar once bana dinlettiği ve hayran olduğum bir İspanyolca şarkı, tum ‘Ne ilgisi var şimdi?’ diyecek olanlara rağmen ‘11’ ilan edildi. Doğan Abi’nin (ve tabi Ayşegul Abla’nın) muhteşem klasiği ‘Sonsuza Dek’ Yurik tarafından ‘salsa’laştırılmıştı, o da butune guzellik kattı, etti 12...

Umarım icinde kocaman duygular ve kocaman emekler olan bu on iki parcanın en azından bir ikisi kalbinizi fetheder, hayatınıza pırıltı katar...

Ebru Berker

‘İlk sahne tecrubesini benimle paylaşan ve bundan buyuk onur duyduğum sevgili Ebru Berker, icinde "Sonsuza Dek" in salsa versiyonunu da yorumladığı kendi albumunu 2006 yılının Şubat ayında piyasaya cıkarttı. Birbirinden guzel beste ve duzenlemeleriyle Yuri'ye; yazdığı icleri anlam dolu şarki sozleri, (şiir demek daha doğru) kalplere dokunan sesi ve yorumuyla adından cok soz ettireceğine inandığım Ebruşki'ye hayatı boyunca başarı, mutluluk ve doygunluk diliyorum.’

Doğan Canku

Albumde emeği gecen muzisyenler:

Ricardo Moyano gitar

Doğan Canku gitar

Fatih Erkoc trombon, elektro gitar

Hakan Beşer perkusyon

Turgut Alp Bekoğlu davul

Şenova Ulker flugelhorn

Halil İbrahim Işık trompet

Serdar Donduran trompet

Gokay Gokşen trombon

Bora Gurel keman

Onur Nar keman, viyolonsel, perkusyon

Grup Gundem keman grubu

Adnan Koc bağlama

Ece Berker konuk solist

İdil Ozgur geri vokal

Şebnem Usanmaz geri vokal (soprano)

Esra Karadeniz alto saksofon

Yuri Ryadchenko geri vokal, gitar, perdesiz gitar, bas gitar, tenor saksofon, soprano saksofon, perkusyon, bayan, sandık, kuray