Herkeze merhaba bugun GameEkstra'dan 329 TL'ye aldığım Logitech G710+'ı inceleyeceğim fakat bundan once rakiplerinden bahsetmek istiyorum:
SteelSeries 6GV2 ışıklandırması yok.
Razer Blackwidow T.E numpad ve ışıklandırması yok.
Ozone Strike Battle T.E numpad,multimedya tuşları ve en onemlisi bilek desteği hic yok.
Logitech G610 bilek desteği yok diğer coğu şey aynı neden piyasaya suruldu anlamıyorum.
CM Storm Quickfire bilek desteği yok ışıklandırma ve macro tuşları yok.
Ozone Strike Pro macro tuşları yok.
TT eSport Meka G daha fazla makro tuşu ve cok daha iyi kutu iceriğine sahip ama ışıklandırması yok.
Logitech G410 RGB ışıklandırma Romer-G anahtarlar ile one cıksada numpad ve macro tuşları yok.

Rakiplerinden bahsederken bazıları ile ilgili cok derin bilgiye sahip değilim fakat coğu Tournament Edition denilen kolay taşınabilir numpadsiz klavyeler yani kullanıma gore değişir tercihler.

+ Olarak Gorduğum Ozellikleri:
-Oncelikle klavye TR tuş dizilimine sahip ve bu fiyata TR klavye alternatifi pek yok diyebilirim.
-Klavyede ''Cherry MX Brown Switch''kullanılıyor. Bunu + olarak yazmamın sebebi ise Razer 2014 yılından
sonra Kailh denen switchlere gecmesi ve kullanıcı yorumlarına gore switch kalitesinin daha duşuk olduğunu duymamdır. Switchlerde Logitech sessizlik vaat ediyor ve plastik halkalar var tuşların icerisinde. İşe yarıyor halkaları cıkartıp denediğimde ses bariz şekilde artıyor. Bu arada her tuşun 50 milyon basış omru olduğu soyleniyor.
-Klavye 26 tuşa aynı anda basabileceğimizi belirtiyor ama insanda 10 adet parmak olduğu icin abartı birşey olmasına karşın 2 elimin avucuyla abanıp denedim ve calışıyor
-Klavyede diğer rakiplerinde olmayan bir ozelliği ise multi medya tuşlarıdır. Buna ilaveten klavye uzerinden sesi acıp kısabileceğimiz butonda var. Guzel bir ozellik kullanışlı, Logitech diğer urunlerindede bunu kullanıyor.Multi Medya tuşları mekanik değil.
-Klavye tuşlarının ışığı 5 kademeli olarak 2 taraflı değiştirilebiliyor. Orneğin WASD icin 5 kademe olarak ayarladıktan sonra geri kalan tuşlar icinde 5 kademe ayarlayabiliyoruz.
-6 Adet macro tuşu ve 3 adet profil var buna ilaveten makro kayıt butonu var. Toplamda aynı anda 6.3=18 macro kaydedebiliyoruz. Bunun dışında coğu oyuncu klavyesi adı altında gecen klavyelerde olduğu gibi Windows butonunu etkisiz bırakan tuş mevcut.
-Kocaman bilek desteği var almamda en buyuk etken buydu diyebilirim.
-Klavyede serce parmağım kadar kalın kablo var kablonun kalın olmasındaki etken ise klavyede fazladan USB girişi bulunuyor.
-Destek ayakları var ne olur ne olmaz yazayım dedim.
-Yazılım Turkce kullanımı basit.

- Olarak Gorduğum Ozellikleri:

-Klavyede son zamanlarda moda olan RGB aydınlatma mevcut değil bence bu en buyuk eksi fakat klavyenin 2012 yılında cıktığını ve o zamanlar boyle şeyler alternatiflerindede mevcut değildi.
-Klavyede USB girişi mevcut olsada Jack girişleri mevcut değil fakat benim icin bir - değil ben USB kulaklık kullanıyorum.
-Klavye ışıklandırmasında orneğin 4 tuşunun altında + işareti olur bunlar aydınlatmaya sahip değil.(Sahip olmasalar bile gozukuyor karanlıkta.)
-Cok - yon yazmamışım acaba adil duşunemiyor muyum ?

Aklınıza takılan herhangi bir soru olursa cevaplayabilirim.Ses videosu da gelebilir. İlk incelemem devamı gelecek.

Diğer incelemelerime buradan ulaşabilirsiniz:
Logitech G502 Proteus Spectrum İnceleme

Logitech G633 Artemis Spectrum İnceleme

Logitech G710+ İnceleme