Merhabalar arkadaşlar,

Uzun zamandır herhangi bir inceleme konusu acmamıştım. Bugun vakit bulmuşken yaklaşık 2 ay once aldığım monitorume bir inceleme konusu acmak istedim.

Acer Predator XB241H bmipr 24'' incelemesini yapacağım. Oncelikle başlıca teknik ozelliklerine değineceğim.

Teknik ozellikler;
Boyur: 24 inc Cozunurluk: 1920x1080 FHD Tazeleme hızı (Hz): 144 (monitorun kendi OC ozelliği ile 180 HZ kadar cıkabiliyor.) Tepkime suresi: 1 MS Panel tipi: TN G-SYNC desteği: Mevcut 3D Vision Parlaklık: 350 NIT Bağlantı noktaları: 1 adet HDMI ve 1 adet DisplayPort Ses: 2 x 2 watt Bunlara ek olarak merak ettiğiniz ozellikler olursa urun linki burada:
XB241H bmipr Monitor hakkında konuşmaya kutu iceriği ile başlayacağım;

Kutu iceriği monitor haric;
1 adet guc kablosu 1 adet DisplayPort bağlantı kablosu 1 adet HDMI bağlantı kablosu Kullanma klavuzu Garanti belgesi Monitor Goruntusu:

On:

Arka:

Ayak yapısı:

Monitor siyah ve kırmızı tonlarıyla imal edilmiş. Oyunculara yonelik olduğu zaman genelde kırmızı ve siyah kullanılıyor.

Monitorun ayakları masaya fazlasıyla iyi yapışıyor. Hafif kaldırmadan hareket ettirmek cok zor. Ayrıca ayak yapısı gercekten cok sağlam. Yani monitor kolayca sallanmıyor. Ayakların kırmızı olan kısımları metal.

Kabloların toplu gorunmesi icin kablo deliğini de resimde gorebilirsiniz. Tabi ben kullanmıyorum orası ayrı.

Monitoru pivot yani dikey konumda kullanabiliyoruz.

Ayrıca monitoru en yuksek ayara yukselttiğimizdeki yukseklikte goruntudeki gibi.

Yandan gorunuş:

Monitorun hareket kabiliyetine gelecek olursak,
Geriye yaslanma:

Geriye fazlasıyla eğiliyor. Tabi bunu one doğru eğilme icin soyleyemeyeceğim. Monitorun one doğru eğilme acısı cok duşuk.

Biraz daha fazla one doğru eğilseydi gayet iyi olurdu.

Monitorun sağa ve sola donme acısı,

Sağa ve sola donuş acısı benim fazlasıyla yeterli.

Monitorun oyunlarda ki performansına değinecek olursak;
Monitor parasını fazlasıyla hak ediyor diyebilirim. Tabi bu Amazon.com'dan alınabilecek fiyat icin soyluyorum. Turkiye icin biraz tuzlu.
Amazon.com'dan yaklaşık 1500-1600 TL gibi bir fiyata alınabiliyor. Vergi ve kargo dahil.
Turkiye'de ise 2000 TL uzerinde ne yazık ki.

Monitorun genel ozelliklerini yukarıda yazmıştım. Orada herkesin gozune eminim ki en cok 180 Hz tazeleme hızı carpmıştır.
Bu monitorun direkt kendi hızı. Kontrol paneli uzerinden ayarlanıyor. Nvidia denetim masasından değil. Normalde tazeleme hızı 144 Hz ama OC ile 160-170-180 şeklinde ayarlanabiliyor.

Ayrıca monitorun menusunde Turkce dil desteği de mevcut. Beni en cok sevindiren şeylerden biriydi. Menude hız aşırtma ibaresi olarak geciyor ve oradan ayarlanıyor 180 Hz.
Ama burada bir puf noktası var. 180 Hz alabilmek icin DisplayPort ile bağlantı yapmış olmanız gerekiyor. HDMI 180 Hz desteklemiyor ne yazık ki. En fazla 144 HZ.

Yine ozelliklerde yazdığım gibi G-Sync desteği de mevcut. G-Sync ne diye soran olursa şayet kısaca ozet gecelim,

G-Sync aktif olduğu zaman oyunda iken ekran kartımız kac FPS performans veriyorsa monitorun hızını da o değere sabitliyor. Yani oyunda 150 FPS alıyorsak monitorde 150 Hz'de calışıyor. İsterse bu 30 FPS olsun, isterse monitorun kendi tazeleme hızından fazla olsun farketmez.

G-Sync aktif iken oyunlardaki akıcılık mukemmel seviyede oluyor. Tabii bunun icin guclu bir ekran kartı da şart. Cunku o akıcılığı alabilmeniz icin ozellikle FPS turu oyunlarda Battlefield 4 gibi, CoD gibi online oyunlarda en az 100 FPS uzerine cıkmanız gerek. Tabii bu demek değil ki 100 FPS altında akıcı değil.

Bir diğer konu oyuncu monitorlerindeki hedef imlecleri. Bu monitorde 3 farklı imlec var.

1-

2-

3-

Ben şahsen pek kullanamadım bu imlecleri oyun icindeyken. Bazı arkadaşlarım cok yararı olduğunu soyluyor.
Ben pek goremedim.

Monitorun aydınlık seviyesi fazlasıyla yeterli. Genelde en yuksekte kullanılmaz diye tahmin ediyorum.
Renklere gelirsek bir IPS monitor kadar canlı değil ne yazık ki. TN panel olmasından kaynaklı olarak. Ama gerekli ayarlar yapıldıktan sonra yeterli bir renk tonları ve sıcaklığı yakalanabiliyor.

Monitorun hoparlorleri konusunda pek yorum yapamayacağım. Cunku neredeyse hic kullanmadım. Yeterli gelmeyeceğini duşunduğum icin deneme ihtiyacı dahi hissettmedim.

Monitor hakkındaki duşuncelerim bu kadar. Genel olarak fazlasıyla memnunum. Ama eksi yanları yok değil.
Bunlardan bahsetmek gerekirse;

Zaten yukarıda resimlerde gostermiştim. Monitorun one eğilme derecesi cok duşuk. 5 ile 10 derece daha eğilebiliyor olsaydı şayet iyi olabilirdi. Boyle bir monitor yaptıktan sonra USB girişe yer verilmemiş olmaması. Benim icin bir eksik değil cunku kullanmazdım. Kasa hemen yanımda olduğu icin her zaman kasayı kullanırım. Ama kullanmak isteyenler mutlaka olacaktır. Kulaklıklar icin ufak bir askı aparatı olabilirdi sanki. Monitoru 180 Hz tazeleme hızına aldığımız zaman TN panelinde vermiş olduğu etki ile renkler normalden biraz daha fazla solgunlaşıyor. Bunun extradan ayarları kurcalamak ve vakit harcamak gerekiyor. Turkiye fiyatının cok yuksek olması. Işık sızdırması. Neredeyse butun monitorlerde bulunan ışık sızdırması bu monitorlerde de mevcut. Tabii oyle rahatsız edecek seviyede değil. Benim monitorumde bu cok az. Kullanımda hicbir şekilde hissedilmiyor. Koşelerde ufak bir alanda mevcut. Monitor icin soyleyebileceğim şeyler bu kadar. Sizin ekstradan sormak istediğiniz şeyler olursa benim gozumden kacan veya bahsetmediğim cekinmeden sorabilirsiniz.

Ayrıca bu monitorden sonra ki almayı duşunduğum monitor yine Acer Predator serisinden Z35 modeli.

Urun linki:
Gaming Monitor: Acer Predator Z35 Haftaya yeni siparişini verdiğim Corsair Void Wireless SE Edition incelemesiyle tekrar karşınızda olacağım.

Urun linki:
VOID Wireless Dolby 7.1 RGB Gaming Headset Benim siparişini verdiğim sarı-siyah ozel uretim olan model. Belki bazı arkadaşlar hatırlar, benim şu anki kulaklığım Corsair Void 7.1. Ama kablolu olan model. Kablo bazen dert olduğu icin en son dayanamadım Wireless modelinin siparişini verdim.

Evet arkadaşlar bir inceleme konusunun daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Konu boyunca her hangi bir surc-i lisan eyledi isem kusuruma bakmayın.

Goruşmek uzere,
Saygılar.