Arkadaşlar merhaba daha once inceleme konusunda hic inceleme yapmamıştım. Telefonu alalı 35 gun oldu. Ve kullandığım sure zarfında yaşadıklarımı anlatacağım birde oyunlara bakacağım.
Oncelikle telefonu almadan once cok araştırdım. Ve insanların coğunluğu bu telefonu ovuyor ve seviyordu. Tam bir F/P urunu diyorlardı. Bazıları ise klasik telefon markalarından şaşılmaması gerektiğini ve asusun dokunmatik ekran sorunları olduğunu soyluyorlardı. Oncelikle alacak arkadaşlara şunu soylemeliyim iki tarafında haklılık payı var.
Telefon cok guzel. Kişisel olarak ben oval tasarımını cercevisini vs. sevdim. Bu tasarım olayına biraz kişisel bakıyorum bu yuzden alacak arkadaşlar gidip teknoloji marketlerden kendileri bakabilirler.
Oncelikle telefonun artılarını ve eksilerini soyleyeceğim fakat ben sıradan bir kullanıcı gozuyle telefona bakıyorum. Bu yuzden telefonun artı ve eksilerini sade ve net bir dille yazacağım.
Telefonun arayuzu asusun eski telefonlarda kullandığına benziyor. Hızlı diyebilirim. Telefonda 4gb ram var ve buda telefona performans olarak bircok artı katıyor.
Yuksek grafik isteyen oyunları kasmadan oynatıyor.
Telefonun işlemcisi Asusun intel ile anlaşmasından dolayı Intel Atom Z3580dir. Pokemon go intel işlemci desteklemiyor bu yuzden zenfone 2 de pokemon go oynayamazsınız. Bunuda arada belirteyim.
İşlemcinin nasıl olduğuna dair bir bilgim yoktu ve internette biraz araştırayım dedim. Bir işlemci karşılaştırma sitesinde
Kullanıcı Oylaması:6.2
Intel Ortalaması: 2.2
Intel Atom Ortalaması :2.5
Diğer Intel İşlemcilere Gore Kullanıcı Değerlendirmesi: 3.6
oylarını gordum. İşlemciye guvenip guvenmeme konusunda puanlara bakabilirsiniz.
Telefonun eksi yanı ise dokunmatiğinde zaman gectikce olu piksellerin oluşması. Bende şuan boyle bir sorun oluşmadı fakat İnternetteki cok sayıda insanın olu piksellerden ve ekran titremelerinden şikayet ettiğini gordum.
Pil suresi bazı insanlara gore tatmin edici, bazı insanlara gore ise cabuk bitiyor. Bana gore guzel. Yani oyun oynayıp elimden bırakmazsam 4 saat kadar dayanıyor. Buda benim icin yeterli. Orta kullanımda bir gunu rahat cıkarabiliyorum.
Pil suresinde bu cihazı eleştirebileceğim tek nokta ekranı kapalıyken şarjının gitmesi. Yani akşam yatarken bıraktığınızda tum uygulamalar kapalı olmasına rağmen sabahları %8lik bir duşuş gorebilirsiniz. Bence bu olmamalı.
Onun haricinde eleştirecek pek birşey yok arkadaşlar.Şimdi telefonun ozelliklerini size soylemek istiyorum.
İşletim sistemi: Android OS, v5.0 (Lollipop) (marshmallow guncellemeside geldi fakat aldığınızda 5.0 olarak geliyor)
İşlemci: Intel Atom Z3580 Quad-core 2.3 GHz
Bellek Kapasitesi:32 GB (16 GB olan modelide bulunmakta)
Bellek Boyutu:4GB
Asus zenfone 2yi bir aydan fazla suredir kullanıyorum ve benim kendi notlarım bunlar.
Şimdi oyun performansına bir goz atalım;
Oyun olarak telefona yuklediğim oyunlar;
modern combat 5 blackout
evilbane: kuzgunların savaşı
clash of clans
badland
traffic rider
alto
nba live
Assasins creeed identity
Oncelike kucuk boyutlu olan ve fazla grafiği vs ozellikleri olmayan Clash of clans badland alto ve traffic rider uygulamaları cok akıcı. badland ve alto vakit gecirmelik platform oyunları. Clash of clans ise bir strateji oyunu, traffic rider ise turk yapımı motor surmeli bir mobil oyun. Eğer boyle vakit gecirmelik basit oyunlar indiriyorsanız aşırı akıcı yani gonul rahatlığıyla alın oynayın. Fakat iş yuksek grafikli android oyunlarına gelince iş biraz değişebilir.
Modern combat5:blackout yapımcılığını gameloftun ustlendiği bir fps shooter oyunu ve androiddeki en unlu oyunlardan biri. Oyun Asus zenfone 2 de oynanabilir derecede akıcı. Grafiklerin yuksek olmasına karşın telefon bu oyunu akıcı bir şekilde size oynatıyor. Fakat alto veya badlanddaki gibi telefon zorlanmıyor diyemeyiz. Cunku telefonda ısınmalar başlıyor. Rahatsız edici derecede değil fakat ısınıyor.
Evil Bane ise bir mmorpg oyunu ve bu oyunda androidde bayağı unlu yani mutlaka duymuşsunuzdur. Evilbanein performansıda MC5 Blackout gibi oyun akıcı,fakat telefon ısınıyor.
NBA live boyutu fazla buyuk olmayan fakat grafikleri hatırı sayılır derecede iyi olan bir oyun. Bu oyunun boyutundan vs. Telefonda bir kasma donma olmuyor, fazla ısınmıyorda gonul rahatlığıyla oynayabilirsiniz.
AC identity ise kasıyor. MC5 in akıcı bir şekilde oynandığı telefonda herhangi bir ateşli silah vs olmayan bir oyun olan AC identity maalesefki kasıyor ve ara ara donmalar gercekleşiyor (Telefon değil oyun donuyor)
Ben burda kabahati telefonda değil oyunda buluyorum. Bence bukadar kasmaması lazım cunku yapılan oyun ortada yani campaignler var başkada birşey yok. Neyse arkadaşlar oyun performansıda boyle isterseniz technopatın kurucuları recep baltaş ve ali gungorun asus zenfone 2 inceleme videosunda modern combat 5 testine bakabilirsiniz.
Son olarak size CPU-Z programından baktığım pil değerlerini yazarak incelememi bitiriyorum.
Health: Good
Power source:Battery
Technology:Li-poly
Temperature:29.8santigrat ( telefonda sadece cpu-z programı acıkken)
Voltage:3729mV
Capacity:3000mAh
bu benim ilk incelememdi. İncelememin nedeni ise kendim araştırırken internetteki videoların yeterli olmadığını gormuştum. Bu yuzden kafasında soru işareti olanlara bir rehber olsun istedim. Hatalarım olabilir cevap olarak yazarsanız memnun kalır hemen duzeltirim.
ASUS Zenfone 2 kullanıcı testi
İncelemeler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- ASUS Zenfone 2 kullanıcı testi