Yine bir yaz tatili ve yeni ekipmanlarla merhaba...
1 hafta once 60$'a siparişini vermiş olduğum G502 Proteus Spectrum elime ulaştı ve test etme imkanı buldum. Teknik ozelliklerine buradan ulaşabilirsiniz bir daha yazma gereği duymadım.

*Bir sure icin standart duzeylerde kullanmak zorundayım, daha sonra Razer Goliathus da kullanacağım.*

Urun sade, şık bir kutuda geliyor. On ve arka goruntusu şu şekilde:

Kutu iceriğinde mouse'un kendisi, garanti belgesi, kısa bir manual ve her biri 3.6 gramdan oluşan 5 adet ağırlık cıkıyor.

Mouse'u elinize aldığında ilk dikkatini ceken şey mat yuzeyin rahatlığı oluyor. Zamanla bu matlık aşınır mı veya leke tutar mı bilemiyorum fakat ilk bakış icin gercek bir premium hissi var.
İlk tutuşla beraber mouse'un uzerindeki 9 programlanabilir tuş da goze carpıyor.
Elleri benim gibi kucuk olan insanlar icin ideal.
USB ucu destekli, orgulu kablo da insanı mutlu eden bir başka detay.
Mouse'un alt kısmında ise aşağı sol sağ olmak uzere uc adet plastik var. Zamanla bunlar da aşınacaktır elbet. Biraz daha buyuk olabilirlerdi. Sensor kısmının kapağını acıp ağırlıkları koyabiliyoruz, kişinin tercihine kalmış.
Hic bir program yuklemeden de mouse'u kullanabildiğiniz gibi Logitech'in gaming software programını yukleyerek mouse'un tam gucune ulaşabiliyorsunuz.
Programı yuklediğinizde aynı zamanda Proteus Spectrum'u Proteus Core'dan ayıran en onemli şey olan , RGB ışıklandırmadan da faydalanabiliyorsunuz. Program dahilinde 16.8m renk ceşitliliği, ceşitli efekt ayarları mevcut.
Benim şahsen daha once hicbir mouse'da gormediğim bir başka detay da infinite scroll tuşu. Bunu kullandığınzda orta tekerlek tek bir tık donmek yerine surekli donuyor. Reddit, 4chan kullanıcıları icin mi tasarlandı bilemiyorum artık

Bunun dışında sensoru olsun mouse'un malzemesi olsun proteus core ile aynı.

6 yıldır kullanmakta olduğum TT Esports Black'in artık alarm vermesinden sonra kendi fikirlerim şu yonde.
Artıları:
Premium hissiyat RGB Işıklandırma MMO&MOBA turevi icin ekstra programlanabilir tuşlar Meraklısına fazladan ağırlıklar Infinite Scroll tuşu Yuksek DPI değeri ve işcilik Eksileri:
Sadece G logosunun ışıklandırılmış olması, kenarlara şık RGB konulabilirdi İyice alışana kadar elinizin yanlış tuşlara basması Mouse'un altındaki plastik tutucuların ufak olması
Bunlar dışında G502 zaten hepimizin bildiği bir mouse'du. Logitech Proteus Core'u alıp ışıklandırmış, ballandırmış Spectrum diye bize sunmuş. Ben de kaşıkladım.

Sormak istedikleriniz olursa sorabilirsiniz.
İyi gunler!