Arkın Celik - Farkın

ARKIN CELiK, ilk albumu FARKIN’da Turkiye’de pek cok ilke imza atıyor.

Turkiye’nin en onemli sunucu ve dj’lerinden ARKIN CELİK’in, pek cok farklı soundu biraraya getirerek oluşturduğu albumu “FARKIN”, 21 Ocak 2008’de Seyhan
Muzik/Bozuk Para etiketiyle muzik marketlerde yerini alıyor.

15 yıldır dunyanın en onemli eğlence merkezleri ve Turkiye’de DJ’lik, 13 yıldır radyo programcılığı, 10 yıldır reklam dublajı ve uluslararası organizasyonlarda İngilizce ve Turkce sunuculuk yapan ARKIN CELiK’in, “Duşunce Soze Duşunce” adında iki şiir kitabı var.

FARKIN albumundeki “Serden Gectim” şarkısı dışında, tum soz ve besteler ARKIN CELiK’e ait. “Serden Gectim” ve “Takma” (İngilizcesi, So Fine) dışında butun duzenleme ve mixler yine ARKIN CELiK tarafından hazırlandı.

Albumdeki vokal, perkusyon, gitar, ud ve bas kayıtları Post Office’te, kemanlar MIAM studyolarında kaydedildi. Harem gurubundan Eser Aygun’un perkusyonları caldığı albumde, Mirza Başaran (ud) ve Gurhan Gok Berkel (gitar ve bas) katkıda bulunurken; son gunlerin en populer ismi ECE ANLI, Gurhan Gok Berkel ve ARKIN CELiK geri vokallerde yer aldı.

FARKIN albumu Turkiye’de ilk kez duyulacak pek cok soundu biraraya getirmesi nedeniyle, tam olarak tanımlanması zor bir muzikal yapıya sahip. Pop, urban, yerel-etnik ve elektronik oğeleri harmanlayan parcalar, dans ettirmenin yanısıra anlamlı sozleriyle Turkce muzik’te yepyeni ve alışılmadık bir kategori yaratıyor.

Turkiye’de ilk kez bir klip icin 4 ayrı versiyon hazırlandı

Bestesi unlu Yunan besteci, sayısız hit şarkının sahibi Phoebus’a sozleri ARKIN CELiK’e , duzenlemesi Kaan Gokman’a ait olan “Serden Gectim” icin 8 ayrı versiyon ve 4 ayrı video klip ozel olarak hazırlandı. şarkının orijinal ve remix versiyonlarının yanısıra New York’lu Ray “Checo” Roc tarafından yapılan iki enstrumantel ve bir vokalli versiyonu daha bulunuyor.

FARKIN albumunun cıkış parcası “Serden Gectim”in video klibi, DNA Film’den Emir Khalilzadeh yonetmenliği ve Doğan Sarıguzel’in goruntu yonetmenliğinde, 16mm film tekniğiyle, toplam 26 saatte cekildi.

Cekimler, İstanbul Arena (Refresh the Venue), bir otel suiti ve İstanbul’un
farklı mekanlarında gercekleşti. Video klipte unlu Alman model Sonja Mejer rol aldı. “Serden Gectim”in orijinal , remix ve enstrumantel’in yanısıra bir de iki farklı versiyonun birarada bulunduğu toplam 4 ayrı video klibi var.