Oncelikle herkese merhaba dostlarım. 5 gun once indirim ile B450M Pro4 anakartı 570 TL'ye satın aldım, onceki anakartım B450 Gaming Plus Max idi. İlk once malzeme kalitesinden başlamak istiyorum, kalite olarak beklediğimin cok ustunde idi bunu rahatlıkla soyleyebilirim. Ozellikle 2 ay B450 Gaming Plus Max kullandıktan sonra bu kaliteyi anladım. Şimdi diyeceksiniz, MSI'den hic mi memnun değildin? Evet hic memnun değildim. Peki neden? Malzeme kalitesi ve sağlamlığı cok kotuydu, ekran kartını normal bir şekilde cıkarırken direkt tırnağı kırıldı. Zaten servis konusu da firmadan soğumam icin yeterli oldu. 3 hafta bekletip kullanıcı hatası demeleri sinirimi bozdu. Neyse B450M Pro4 hakkında bilgi vermeye devam edeyim. Dediğim gibi malzeme kalitesi ust seviyede tutulmuş, ASRock bu işin hakkını iyi vermiş gibi duruyor.
B450M Pro4 anakartın ozellikleri şu şekilde:
AMD AM4 Socket Supports DDR4 3200+ (OC) 1 PCIe 3.0 x16, 1 PCIe 2.0 x16, 1 PCIe 2.0 x1 AMD Quad CrossFireX™ Graphics Output: HDMI, DVI-D, D-Sub 7.1 CH HD Audio (Realtek ALC892 Audio Codec), ELNA Audio Caps 4 SATA3, 1 Ultra M.2 (PCIe Gen3 x4), 1 M.2 (SATA3) 2 USB 3.1 Gen2 (Rear Type-A+C) 6 USB 3.1 Gen1 (2 Front, 4 Rear) Realtek Gigabit LAN Şunu da belirteyim, ses yongası falan B450 Gaming Plus Max ile aynı ancak ASRock kullandığı ELNA kapasitorler sayesinde ses konusunda daha ustun.

B450 Gaming Plus Max ile işlemcim Prime95 testinde 95 dereceleri gorurken, B450M Pro4 ile 81 dereceyi gordu. Evet kasamı değiştirim ancak onceki kasamı da mesh yapmıştım, haliyle maksimum 5 derece fark olmalıydı. Ek olarak Gaming Plus Max ile kullanırken genelde 3.6 GHz'de kullanıyordum, B450M Pro4 ile 4.191 GHz'de kullanıyorum.

Kutu iceriği cok guzel idi, MSI gibi kısmamışlar.

Ufak tefek vidaları var idi ancak alt tarafta kalmış.

Anakartın tek bir tane fotoğrafı var, ancak yeterli olur diye tahmin ediyorum.

Kişisel deneyimim kısaca şoyle oldu dostlarım:
Sırf markası unlu ve modeli kaliteli diye anakart alınmamalı. İsteklere gore en iyi ozelliği sunan anakart alınmalı.
ASRock hakkında benim de cok bilgim yok idi, meğerse Pegatron'un alt firması ve ASUS'un catısı altında olan bir firmaymış.
Normalde mATX anakartlar overclock yapmaya cok gelmez, ısınma gibi sorunlar gosterir. Lakin ASRock bu işi iyi yapmış ki mATX olmasına rağmen, MSI'nin B450 anakartlarda en ust seviye kartını dahi gecebildi.

Bu anakartı tedarik eden, Akortek Bilişim'e. Boyle guzel bir kartı urettiği icin ASRock firmasına ve bu kartı bana oneren @Sylveon a cok teşekkur ederim.
Eğer sormak istediğiniz sorular var ise memnuniyetle cevaplamak isterim