Bana gore;
(+) Artıları:
Kablolu veya kablosuz kullanım arasında hicbir şekilde fark yok. Bu yuzden kablosuz kullanımda ne bir gecikme ne de bir ozellik kaybı olmuyor. Kablosuz kullanımda şarjı baya uzun sure gidiyor. Tam olarak saat tutmadım ancak tek şarjla 20-24 saati rahatlıkla aşabiliyorsunuz. Pedleri gayet yumuşak, kulağı sarıyor ve dış sesi baya filtreliyor. Kafa bandı en sevdiğim yanı, istediğin şekilde sıkılığını ayarlayabiliyorsun ve gercekten rahat. 10-12 metreye kadar kablosuz desteği var, aralara cok fazla duvar girince bazen kopmalar olabiliyor. (0-10 metrede duvar olsa da bağlantı kopmuyor) Mikrofon gayet başarılı, şahsen Discord uzerinde aktif olarak kullanıyorum ve dış sesleri guzel derecede filtreleyebiliyor. Mikrofonu kullanmadığınız zamanlarda kulaklığın icerisine sokabiliyorsunuz, yani gizleyebiliyorsunuz. Ayrıca kulaklık uzerinde mikrofon acma kapama tuşu da var. Şarj sıfır olsa bile kabloyu takarak hem şarj edebiliyor hem de kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Kulaklık programı uzerinde yaptığınız ayara bir program veya oyun ekleyebiliyorsunuz. O uygulama acıldığı anda otomatik olarak atanmış olan profil devreye giriyor. Kulaklık uzerinde 3.5mm jak girişi mevcut. Oraya harici bir telefon kulaklığı takarak da sesi paylaşabiliyorsunuz. (-) Eksileri:
Kulaklık programı uzerinden herhangi bir şekilde şarjın tam olarak yuzde kac kaldığını goremiyorsunuz. Dolduğunda da tam dolu olup olmadığını anlayamıyorsunuz. Ancak kulaklık uzerinde yanıp sonen ışıktan şarj derecesini az cok tahmin edebiliyorsunuz. (Yeşil - Sarı - Kırmızı) Kulaklık programındaki Ekolayzer ayarları biraz daha basit yapılabilirmiş. Bakın kotu demiyorum da kendiniz icin mukemmel ayarı bulabilmek icin oturup bir gun vakit harcamanız gerekir. Arctis Pro Wireless'ta olduğu gibi fazladan batarya secenekli olabilirmiş. Bu da bir bataryayı kullanırken diğerini şarj etmemize olanak sağlardı. Ancak bu modelde batarya pilini cıkarma seceneği dahi yok. Kablosuz bir kulaklık olduğu icin yanında GameDAC veya benzeri bir dock verilebilirdi. Ses kalitesi kotu diye demiyorum, kulaklığın biraz daha premium hissettirmesini sağlamak amaclı. Her ne kadar telefona kablolu bir şekilde bağlayabiliyor olsak da rahatlık acısından kablosuz bağlantı da olmalıydı. Kutu iceriği aşırı sade geldi. Sadeliği severim ancak belki birkac sticker fena olmazdı.

Bunların dışında Chatmix ozelliği de var. Kulaklığın sağ tarafında bir tekerlek var. Standart olarak ortada bu tekerlek. Bu tekerleğin iki ucunda iki farklı simge var. Biri oyun biri sohbet simgesi. Tekerleği oyun tarafına doğru suruklediğinizde Discord vb. sesli konuşma uygulamalarının sesini kısıp oyunun sesini on plana cıkarıyor. Sohbet simgesine doğru suruklediğinizde ise tam tersi oluyor. Bu ozellik hoşuma gitti. CS:GO gibi oyunlarda raund bittiğinde oyun sesini direkt kulaklık uzerinden kapatabiliyorsunuz.
Satın almadan once uzun bir sure araştırmıştım. Sesin az olduğundan şikayetci olanları gordum. Sanıyorum ki yanlış ayardan kaynaklı olmuş bu durum. Ortalama 100 dB guce sahip bir kulaklık icin gayet yuksek ses veriyor. En yuksek seste tam bir hoparlor olmasa da gayet duyulabilir bir ses cıkarıyor. Şahsen ben Windows uzerinde %25 olarak kullanıyorum ses yuksekliğini. Cok yuksek sesten haz etmiyorum.
Sizlere FPS oyunlarında kullanabileceğiniz bir ekolayzer ayarı vereyim;

Bu ayarı Reddit uzerinde araştırırken buldum. Eksilerinde de bahsettiğim gibi; kendiniz de ekolayzer ayarı yapabilirsiniz ancak bu baya vaktinizi alır. Bu ayarları sadece CS:GO uzerinde değil normal olarak da (muzik dinlerken, video izlerken) kullanmaya başladım. Cok fazla muzikle alakalı ekolayzer ayarı tavsiyesi bulamadım. Onları da araştırıp kendime gore guzel bir ayar bulduğumda ayrı bir şekilde kullanmayı deneyeceğim.
Bu kulaklığa sahip olanlara onemli bir tavsiye;
Ses denetimi ayarlarında:
Arctis 7 Game --> Varsayılan Aygıt,
Arctis 7 Chat --> Varsayılan İletişim Aygıtı
şeklinde ayarlanmalı. Bu şekilde ayarlanmadığı durumlarda ses ile alakalı problemler ortaya cıkıyor.

Urunu alacaklara tavsiye ederim. Sorularınız varsa elimden geldiğince yanıtlamaya calışacağım.
Şoyle bir ekleme yapayım:
Guncelleme: 11.04.2020
Kulaklıktan genel olarak iyi verim aldım. Ses kalitesi, ses yuksekliği ve mikrofon kalitesi olarak. Gayet başarılı bir iş cıkarmışlar.
Yalnız ilerleyen surecte kafa bandını gevşettiğimde kafamda durmuyor, sıktığımda ise muthiş derece baş ağrısı yapıyordu. Tam ortasını bulamadım yani, bant ayarını değiştirdiğimde bir sure sorun cozulmuş gibi gelse de 30-40 dakika sonrasında tekrar rahatsızlık hissi başlıyordu.
Bunların haricinde sağ kulağımda birden bire negatif basınc oluştu. Gunluk yaşamımı olumsuz etkiledi bu durum. Belki benim sağlık durumumdan kaynaklı, belki de kulaklıktan kaynaklı emin değilim. Bunun sonucunda urunu iade ettim.
Bir HeadSet, hijyen urunu değildir. Bunu iade edemeyeceğinize dair geri donuş alırsanız Tuketici Hakem Heyeti'ne ucretsiz bir şekilde başvurabilirsiniz.
Şu an icin Logitech G Pro X siparişi verdim, gelmesini beklemekteyim.
Dosya Ekleri