selam arkadaşlar .14 senelik evliyiz malesef tum cabalarımıza rağmen.bebeğimiz olmadı ve en son tup bebek uygulamamızda on yumurta toplandı.bunların yedi tanesi dollendi ,ama embriyolarda anomali gozlemledikleri icin,genetikğe yonlendirdiler ve embriyolara pgd uygulandı.sonucsa yedi tane embriyonun hepsinde trizomi ,monozomi yani kimisinde kromozom fazlalığı kimisindede eksikliğ cıktı.yani ozurlu bebek olma ihtimali olduğundan.transfer edilemedi.bunun eşimdenmi bendenmi kaynaklandığını .genetik cozemedi.fakat byologların soylemesine gore,yumurtalar daha sperm verilmeden once.anormallikler sergilemiş.kısacası yumurtalardan kaynaklanıyor .buyuk bir ihtimalle.buna karşı yapılan tahlil sonucunda.eşimle ikimizin kromozom sayıları normal cıktı.kısacası artık normal tup bebek uygulama ihtimalimiz duşuk denesekte yine aynı hayal kırıklığını yaşayabiliriz.bir ara evlatlık edinmek istedim.fakat şuan istemiyorum.kıbrıstaki tup bebek merkezini araştırdım.dinen başkasının yumurtasıyla tup bebek uygulamak cazi değil,bilincindeyim ama eşimle yaşadığımız sorunlar gerek cevre beni buna mecbur bıraktı.yumurta bağışıyla tup bebek beşbin euromuş.seyahat haric ,cevrenizde kıbrısa giden veya yakınları giden varmı.ortamları nasıl bilgi istiyorum.teşekkurler