arkadaşlar merhaba oncelikle belirteyim 2-3 gundur araştırıyorum kafam allak bullak oldu cok sacma sapan şeyler oğrenmiş olabilirim. bu konuları pek bilmiyorum. birkac sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim. hem merak eden arkadaşlar icin iyi bir yol gosterici olmuş olur.
1 adet dedicated server almak istiyorum.
kullanım amacı :
-yt up/down icin vds ler oluşturmak, eşe dosta vdsleri kiralamak
-hazırladığım siteleri barındırmak
-mail server yada oyun server olarak kullanmayacağım
1)oncelikle nerden alabilirim?
2)redstation nasıl bi firma?
3)aldıktan sonra yapmam gereken adımlar neler? onemli olan hangi programları bilmem gerekli? sunucuyu kendi bilgisayarımdan yonetebilmek icin.
4)sunucuya windows server gibi bir işletim sistemi mi kuruyoruz, bunun icin farklı secenekler var mı? yani aslında sormam gereken sunucuya vds ye nasıl bağlanıyorsak o şekilde mi bağlanıyoruz,işlemleri o şekilde mi yapıyoruz?
5)sanallaştırma diyorlar nedir nasıl yapılır?
6)vds ye bolmek icin ne yapmam gerekiyor, nasıl yapılıyor? bunu eşe dosta dağıtacağım mesela.
7)hosting icin herhangi bişey gerekiyor mu siteleri yonetmek icin? her site icin ayrı vds kurmam gerekmiyor değil mi? tek panelden butun siteler kontrol altında olabilir mi?
8)redstation da 96 gb ram 6 cekirdek işlemcili makinalar 17 ip ile 250 tl ye falan denk geliyor fiyatı normal mi oluyor? yoksa secenekleri eksik mi işaretliyorum. Turkiye'de aynı ozellikli dedicated serverlar en az 2 kat daha pahalı durumda.
9)vmware esxi veya hyperv hangisini tavsiye edersiniz?
10)siteler php dilinde yazılacak. bunun icin ayrıca kurmam gereken bişey var mı?
benim kafama takılan sorular şimdilik bunlar, daha fazla sorusu olan olursa sormaya devam eder.yardımlarınız icin teşekkurler şimdiden.
dedicated server hakkında?
Dedicated Server & Co-Location Server0 Mesaj
●8 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Domain & Sunucu & Web Hosting
- Dedicated Server & Co-Location Server
- dedicated server hakkında?