Merhaba arkadaşlar. Doğrusunu soylemek gerekirse hic doğru durust araştırma yapmadan direkt olarak kendi istediğim parcaları kullanarak bir sistem topladım. İlk once Vatan Bilgisayar'dan topladım, sonra Sinerji.gen.tr den topladım ve fiyatlarını karşılaştırdım. Sinerji Vatan'a gore 300TL civarı daha ucuzdu. Ben de Sinerji'den almaya karar verdim. Coğu kişi şu anda yeni bilgisayar toplamak istiyor ve site konusunda soru oluyor. Ben de bu konuda yardımcı olmak istedim. Sistemi 12.06.2016 tarihinde sipariş verdim. Tek memnun olmadığım konu da bu zaten. Kargo 18.06.2016 tarihinde evime ulaştı. Hafta icinde sipariş takibi yaparken gecikmelerin sebebini sordum ve bana yoğunluktan dolayı olduğu soylendi. Kargolamayı beğendim. Kutudaki boşlukları ekran kartının sungerlerinden vb. sungerlerden yapmışlardı. Kasayı cıkardım ve penceresinden icerisine baktığımda gercekten şaşırdım. Ekran kartını plastik kelepcelerle kasaya bağlamışlardı ve kasanın camının ustunde bir uyarı notu vardı. Ben ekran kartının takılmayacağını sanmıştım ama bir zahmetten kurtulmuş oldum. Kelepceler gayet sağlamdı. Yani eğer alışveriş yapacak olursanız bu konuyu dert etmeyin. Monitor de kasayla aynı buyuk kutunun icine konulmuştu. Burada yanlış anlaşılma olabilir. En buyuk kutunun icinde kasa kutusu, monitor kutusu ve diğer parcaların kutusu vardı yani kasanın kutusunun icinde monitor falan yoktu. Kasanın kablolarını bağlarken bir uzucu durumla daha karşılaştım. Monitorun icinden VGA girişi cıktı. Ekran kartımda da VGA girişi olmadığından dolayı donuşturucu kullanmak zorunda kaldım. Bu bazı oyunlarda dalgalanma yapıyor. En yakın zamanda bir DVI kablosu alacağım. Devam edelim. Bilgisayarı ilk defa ateşlediğimde tekrar şaşırdım. Herhangi bir Windows urunu almadığım halde bilgisayara Windows 10 Pro etkinleşmemiş bir bicimde yukluydu. Yani benden Sinerji'ye 10 uzerinden 9 puan. Sistem bileşenleri şu şekilde:
Anakart: Msi B150 Gaming M3
İşlemci: Intel Core i5 6400
RAM: Kingston HyperX Fury 8GB Cl14 2133mhz DDR4
Ekran Kartı: Msi GTX 960 Gaming 4G
HDD: WD 1tb Blue 64mb 7200rpm
SSD: Kingston HyperX Fury 120gb 500/500
Kasa: Dark N10
Guc Kaynağı: Corsair Builder VS550 80+ Bronze
Klavye/Fare: Cooler Master Storm Devastator (Sanalmarketim'den aldım)
Lisans: Windows 10 Pro 64bit (Gittigidiyor'dan 60TL ye aldım)
Fotoğrafları yuklemeyi denedim ama 1mb sorununu halledemedim. Bu yuzden hızlıresim' e yuklemeyi uygun gordum. Sistem hakkında birkac genel yorum yapmak istiyorum. Oncelikle kasanın tum fanları en yuksek devirde donerken bile hic ses yapmıyor. Bu mukemmel bir şey. Sistemdeki en gurultulu parca ekran kartı ancak onu da şimdiye kadar fazla zorlayamadım sadece Gaming App uzerinden Snow modunu acabildim fanları calıştırmak icin. İşlemcinin 2.7 GHz olmasını coğu kişi eleştiriyor ancak 3.2 GHz lik abisiyle arasında bir fark yok bence. Anakartın kampanyası dahilinde Total War:Warhammer oyunu kazandım ama bir turlu alamadım. Zaten cok ilgimi ceken bir oyun değil onemli olan bedava olması. İstek gelirse Witcher 3 GTA 5 gibi birkac oyun uzerinde test yapabilirim. Sistem fotoğrafları da şu şekilde:
Soru ve yorumlarınızı bekliyorum. İyi forumlar
Bu arada RX 480 beklemediğim icin pişman değilim. Fiyatı bana biraz fazla gibi geldi.