Herkese iyi Sosyal'ler arkadaşlar,
Sizlere birkac gun once aldığım Bloody B120 Turbo klavye ve Bloody V5 mouse'un incelemesini yapmak istiyorum. Fazla zaman kaybetmeden başlayalım...
İlk olarak Bloody B120 Turbo klavye;
Kutusu oldukca duzgun yapılmış. Fakat biraz zor acılıyor ve herhangi bir taşınma durumunda klavyeyi koyup kapatmak ızdırap verici. Fakat bunun pek bir sorun olduğunu duşunmuyorum. Klavye biraz ağır ve dayanıklı. Oyle yere duşurduğunuzde taşırken kolay kolay kırılacak bir şey değil. Arkasında silikon ayakları var ve bu ayaklar sayesinde hem klavyenin yazı yazarken kaymasını onluyorsunuz, hem de en arka kısmını 2cm yukarı kaldırabiliyorsunuz bu da kullanım kolaylığı sağlıyor. Klavyenin kablosu orgu kablo. Bu da oldukca sağlamlaştırmış kabloyu. Boyutlarını tam bilmiyorum fakat tahminimce 1.5 metre falan. Ayrıca kablo fazla uzun geldiyse diye kabloya bağlı ve kaybetmeniz imkansız olan toka gibi bir şey var. Fazla gelen kabloları 8 şeklinde buyuk o şeyi sarıyorsunuz. Boylece kablo karmaşası buyuk olcude duşuyor, kablolar masanın ustunde veya kasanın arkasına sarkmıyor. Klavyenin tuşları Q klavye olmasına rağmen yazılım uzerinden tek tek tuşları değiştirerek F klavye yapabilirsiniz tabii bunun icin F diziliminin ezberinizde olması gerekiyor. Daha sonra tuşları kutu iceriğinde cıkan tutacak gibi bir şey ile tek tek sokup F duzenine sokabilirsiniz. Boylelikle oldu size Q klavye F klavye Ha bu arada WASD tuşları ilk olarak kırmızı silikon tuşlar geliyor klavyeye takılı olarak fakat kutu iceriğinde diğer silikon olmayan tuşlar da mevcut. Şu sokme aracı gibi şey ile değiştirebilirsiniz kolaylıkla. Sağ ust koşede Num Lock, Caps Lock, Windows kilit tuşu ve ne anlama geldiğini bilmediğim indirme tuşu gibi bir tuş var onların her birinin kendine has şeklinde ışıkları yanıyor cam ekran gibi bir şeyde. Işıklandırma biraz solgun. Gunduz ışığında hic gorunmuyor neredeyse. Fakat zaten gunduz vakti kim kullanacak ki ışıklandırmayı? 5 kademeli aydınlatmaya sahip; kapalı, %25, %50, %75, %100 şeklinde. Sağ ustte gorduğunuzde anlarsınız zaten 5 yazan bir guneş şekli var. Her bastığınızda bir kademe değiştiriyor. Yazılıma gelelim. İlk olarak ''Oscar Macro'' diye bir şey var tam olarak ne bilmiyorum fakat sanırım bir tuşa bastığınızda bir kelime yazıyor. Bu da LoL, Dota2 gibi oyunlarda ''Jungle gank at'' yazarak zaman kaybetmemenizi sağlıyor Ayrıca yine şoyle bir ozellik var; F11 ve F12 tuşlarında ''Auto ve ''Turbo'' yazıyor. Bunlar şu anlama geliyor. F11'i veya F12'yi secip bir tuşa atıyorsunuz. Orneğin ben mouse'un sol tuşuna atadım. F11'i atadığımı var sayalım sol tuşa. F11'e bastığım an sonraki F11'e basışıma kadar sectiğim tuşa basmaya devam ediyor otomatik olarak. F12'de ise basılı tuttuğunuz andan itibaren sectiğiniz tuşa basmaya başlıyor ve siz F12'yi bıraktığınızda tuşa basmayı bırakıyor. Gercekten guzel bir ozellik bence. Dedik ve klavyeden bu kadar. Son da bir resmini atayım - goruntu kalitesinden dolayı kusura bakmayın klavyenin ışıkları boyle gozukuyor kamerada fakat gercekte kırmızı yani turuncumsu değil Ayrıca boyut duşurme programı calışmadığından ve resmi kırparak kuculttuğumden biraz kotu cıkıyor. -:
Şimdi gelelim mouse'a..
Bloody V5 Mouse;
Kutu iceriğinden 2 adet buyuk Bloody logosu cıkıyor yapıştırmak icin. Fakat ben ikisini de yırttığım icin size gosteremeyeceğim. Bez gibi bir şey cıkıyor icinden sanırım mouse'un alttaki ayakları falan tozlandığında silmek icin. Tabii ben toz bezi niyetine kullanıyorum monitoru klavyeyi mouse'u her şey siliyorum Ayriyetten alttaki yapışkan ayaklar yırtılırsa, koparsa veya zarar gorurse diye yedeklerini de koymuşlar. Bunu da duşunmeleri hoş. Mouse'a gelecek olursak şunu cok rahat bir şekilde soyleyebilirim; cok konforlu bir mouse. İki parmağınızı koyduğunuz yer yumuşacık ve kaygan. Yanlar da oldukca hoş, biraz terletiyor fakat rahatsız edecek kadar değil. Mouse'un en arka tarınfa kırmızı parlayan, mouse'u hareket ettirmeyi bıraktığınızda yanıp sonen bir Bloody logosu yer alıyor. Ayriyetten tekerlerkte de bu aydınlatma mevcut fakat o yanıp sonmuyor kullanmadığınızda. Işıklandırması ve gorunuşu bence cok hoş. Kablosu orgu kablo ve klavyede bulunan kablo toplama şeysi bunda da var. Bu da guzel bir ozellik acıkcası. 2 adet atanabilir tuş var mouse'un sol tarafında. Bunlar size ilk olarak ''Geri'' ve ''İleri'' tuşları ayarlanmış bir şekilde geliyor Google'da falan kullanabilirsiniz. Veya program uzerinden değiştirebilirsiniz oraya da birazdan geleceğim. Bir de tekerleğin hemen arkasında 1, 2 ve 3 tuşları var diyeceksiniz bunlar ne işe yarıyor. 1'e basıp mouse'a sol tıkladığınızda bir kez, 2'ye basıp tıkladığınızda 2 kez, 3'e basıp tıkladığınızda 3 kez tıklıyor. Fakat 3. seviye ilk 1000 atış bedava, sonra satın almanız gerekiyor. Programa gelelim. Program sayesinde 3 seviye olan atış modunuzu 4. seviyeye cıkarabiliyorsunuz boylece her tıkladığınız 4 kere tıklamış gibi oluyor. Fakat bu da 3. seviye ile birleşik olarak 1000 deneme hakkı sunuyor sonrası para yada crack. Her seviyede farklı bir renk sizi bekliyor; 1. kademede kırmızı, 2. kademede yeşil, 3. kademede turuncu ve 4. kademede yine kırmızı. Şunu da soyleyeyim program uzerinden 4. seviyeye geciş yaptığınızda tekrar program uzerinden 1., 2. veya 3. seviyeyi secmezseniz mouse uzerindeki tuşlarla değiştiremiyorsunuz kademeyi. Resimleri de şoyle sırayla 1., 2., 3. ve 4.: Program uzerinden mouse'un CPI'ını ayarlayabiliyorsunuz. 800, 1000, 1200, 1600 ve 3200 olmak uzere 5 secenek sunuluyor. Daha incelenecek bir şey kalmadı sanırım. Eğer hala aklınızda soru kaldıysa yazabilirsiniz. Elimden geldiğince acıklayıcı olmaya calıştım. Cok resim yukleyemedim cunku şu an başka bir yerdeyim ve internet cok yavaş bu kadarını bile zar zor yukledim. Bi' kusurum varsa affola. Finalle kapatalım o zaman

Ayrıca yakında Asus Strix 2.0 Kulaklık incelemesi de gelecek @enes Ars

Dosya Ekleri silikon.jpg 382,1 KB · Goruntuleme: 255

tutacak.jpg 190 KB · Goruntuleme: 279