merhaba arkadaşlar.
temmuz ayında 2. tup bebek transferim yapıldı. transfer sonrası kanamam oldu. o donemde burada okuduğum yazılar bana moral verdi. o yuzden bende deneyimlerim belki birilerine moral verir diye acıyorum bu başlığı.
ben 9 yıllık evliyim. eşimde ve bende hicbir problem olmamasına rağmen bebek sahibi olamadık. ilk başta ozel doktorlarda aşılama denendi sonuc olumsuz cıktı. daha sonra Uludağ uni. tıp fakultesine gittim. oradaki prof. bizi direk tup bebek merkezine yonlendirdi evlilik uzun sureli olduğu icin zaman kaybetmeyin dedi. maddi acıdan cok uygun olmadığımız icin sgkdan faydalanmak istedik. bunun icin belirli şartlar var biz yaş ve
sgk primine uyuyorduk ancak 3 başarısız aşılama gecmişi olması gerekiyor. ozel hastenede 1 tane yaptırdığımız icin 2 tane daha yapıldı. mayıs 2013 te ilk tup bebek tedavisine başladık. ancak kullandığım ilaclar bana alerji yaptı ve tedavim yarım kaldı. 3 ay sonra eylul 2013 te tekrar tedaviye başladım bu sefer tup bebek ilaclarının yanında alerji iğneside yaptırdım. yumurta toplamada 12 adet yumurta toplandı bunlardan 5 tanesi transfere uygun olarak dollendi. 1 tanesi transfer edildi diğerleri donduruldu. ama maalesef hamilelik olmadı. ben cok yorulmuştum ve bi sure tedaviyi bıraktım. temmuz 2014 te tekrar fakulteye gittim ve dondurulmuş embiyo transferi yapıldı 23 temmuzda. transferden 7 gun sonra crinone jel kullanıyordum onda kanama gordum ve cok ağladım yine tutmadı diye. 4 ağustosta test yaptırdık ve sonuc pozitif cıktı. ama o zamana kadar surekli bazen az bazen cok kanamam oldu. ikiz gebelikti 2 embriyo transfer edilmişti. 7. haftaya kadar surekli kanamam devam etti. hatta 5. haftada inanılmaz bi kanama oldu ben ağlama krizlerine girdim yine tutmadı diye. ama doktorum bir sorun olmadığını soyluyordu surekli. maalesef 7 . haftada bebeklerden birisinin kalp atışı durdu. ustteki bebekti kağıt bebek deniyormuş alttaki bebeğim yaşamaya devam ediyordu. o yuzden hicbir işlem yapılmadı bebeğin kendiliğinden eriyeceğini ve bana yada diğer bebeğe zararı olmadığı soylendi. şu an 22 haftalık hamileyim. hala oksapar iğne kullanıyorum sanıyorum 110. iğne oldu ve 10 hafta daha devam etmem gerekiyormuş.
sakın umudunuzu kaybetmeyin. bu tedavi surecinde o kadar cok ağladım o kadar cok gozyaşı doktum her kanamada kahrettimki kendimi. gerek yokmuş.
Allah isteyen herkese en kısa zamanda tedaviye gerek kalmadan nasip etsin inşallah.
tup bebekte transfer sonrası kanama
Tüp Bebek0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- tup bebekte transfer sonrası kanama