Monitorumu Amazon uzerinden getirttim, vergiler ve kargo dahil 850 liraya geldi ve ozelliklerine bakacak olursak bu fiyata Turkiye'de bu ozelliklere sahip başka bir sıfır urun alamazsınız.
Oncelikle monitorle birlikte DVI kablosu gelmedi tuhaf bir kablo geldi. Bir ucu optik giriş diğer ucu usb şeklinde. Ne işe yaradığını bilmiyorum fakat onemli de değil.
Kutu iceriği olarak monitorun kendisi, DP kablosu, HDMI kablosu, DVI kablosu ( sanırım bu kablo bolgeden bolgeye gore değişebiliyor, Amazon'da ABD'den sipariş verenlere de gelmediğinden şikayetci bir kac yorum okudum bu konu ile ilgili. ) guc kablosu, monitorun donen standı ve kablo yonetimi icin kırmızı bir kelepce gibi plastik aparat geliyor.
Bir de power kablosunun prize takılan kısmı değişik bir bicimde geldi. Hani amerikan uc diyorlar ya oyle sanırım 2 adet ince yassı uc ve altında orta kısma doğru bildiğimiz yuvarlak olan uc şeklinde değişik bir fiş geldi. Donuşturucum olduğu icin sorun değil, isteyen 5 liraya 3 fazlı standart bir power kablosu da alabilir herhangi bir sıkıntı olmaz.
Fotoğraflar icin kusura bakmayın, kameranın kendisi biraz kotu ustune bir de buraya yuklerken fotoğrafların cozunurluğunu duşurmem eklenince sonuc boyle oldu.
Bu monitorle ilgili DP uzerinden 144Hz verirken sıkıntılar cıkanlar olduğunu okudum herhangi bir sorun ile karşılaşmadım, taktığım gibi aygıt yoneticisi monitoru gordu. 60Hz'de acılıyor ekran kartınızın ayarlarına girip 144Hz'e ayarlamanız gerekiyor. ( Bir seferlik. )
Monitor sağlamlık hissini iyi sağlıyor. Plastik malzemeden yapılma ve arka tarafı tıraşlanmış metal gorunumunde fakat catırtı cuturtu yapmıyor gayet ağır ve oturaklı bir monitor. Standı cok rahat takacaksınız emin olun kurulumu gayet basit. Kablo yonetimi icin kucuk plastik aparat resimdeki oluyor.
Ve sistemimin son hali.. Geriye sadece bu sisteme yakışacak bir ekran kartı almak kaldı.
Monitoru duşunenlere kesinlikle oneririm. Guncel bir model, TN panel fakat bir cok TN panele gore daha iyi renklere sahip olduğu soyleniyor. Ayrıca 144Hz ve 1ms olmasının yanında freesync gibi bir teknolojiye de sahip olması urunu daha da cazip kılıyor. Ustune bir de bu urunu 850 lira gibi Turkiye standartlarına gore cok uygun bir fiyata alabilmek durumu şahane kılıyor.