Selam Millet,

Yaklaşık iki gun once elime gecen Acer V17 Nitro dizustu bilgisayarım ile ilgili kısa bir inceleme yazısı yazmak istedim. Bilgisayarın tam kodu Acer Aspire VN7-791G-57BP.

Urunun teknik ozellikleri;

Intel Core i5 4210h 2.9 ghz (Turbo boost ile 3,5 ghz) 8 GB DDR3 1600 mhz Ram 2 GB GTX 860m 128 bit GDDR5 (Maxwell Mimarisine Sahip) 1 TB WD Blue 5400 rpm HDD 17.3" Full HD (1920x1080) IPS Panel 8x DVD writer Cok fazla uzatmadan resimlerle anlatım yapmam daha iyi olacaktır.

Laptop'un ust gorunuşu. Fırcalanmış aluminyum gorunuşu var fakat plastik ama kaliteli ve sağlam duruyor. Cok şık. Menteşelerin bulunduğu kısım metalik gorunumlu ve apayrı bir hava katmış.

Alt kısmında ısı bizi hoparlor delikleri ve soğutma egzozları karşılıyor.

Sağ tarafında bizi guc girişi portu karşılıyor ardından gelen LAN kablosu ise kendiliğinden kapanan turde. Onlara yakın bir konumda bulunan HDMI girişinden sonra USB 3.0 portları bizi karşılıyor. Portların yan yana olması bence bir dezavantaj. Bircok yeni nesil notebook/ultrabookta olduğu gibi 3.5mm'lik bir jack girişine yer verilmiş. En sonra ise bir kart okuyucu mevcut.

Klavyesine baktığımızda bizi bir kırmızı aydınlatma karşılıyor (FN+F9 komutuyla kapatılabiliyor. Başka bir fonksiyonu mevcut değil.) Sağ tarafta numerik tuş takımı mevcut ve klavye Turkce tuş dizilimine sahip. Alt tarafta yer alan trackpadi cok kaliteli buldum. Normalde trackpadlerden nefret ederim ve kullanamam fakat bunu rahatca kullandım. Uzerinde yer alan "Black Edition" imzası ise harika. Genel olarak klavye ve trackpad hissiyat olarak cok iyi. Klavyesi her ne kadar uzun suredir kullandığım mekanik klavye olmasa da oyun oynarken bana zevk veriyor. (Yazı yazarken dayanamadım taktım mekanik klavyeyi.) Sol tarafta Intel ve Nvidia logosu sağ tarafta ise Asus'un tanıtım icin kullandığı stickerler mevcut.

1920x1080p Full HD bir IPS ekranla kullanıcılarına guzel bir deneyim aktarmayı başarmışlar. Acıkcası ust segment olarak gosterilmeyen ve muadillerine gore uygun fiyat etiketine sahip olan urunun boylesine guzel bir ekran paneline sahip olması beni şaşırttı.
Bircok kullanıcı ışık sızması ve olu pixellerden şikayetci olsa da ben herhangi bir problem karşılaşmadım.

Sol tarafında ise 2 adet Usb 2.0 portları ve bir adet DVD W/R yer alıyor. 2-3 gune orasını iptal edip SSD takacağım.

Ve final fotoğrafımız. Annemin ve babamın "Oğlum bu bilgisayar taşınabilir mi yoksa masaustu mu olduğuna karar veremedin." Bilgisayarın ozunu bozdun dediğin an burası. Laptopu masaustu gibi kullanmak her oyuncunun yaptığı bir şeydir.

Sonuc ve değerlendirmeye gelecek olursam.

Olumlu Yanları

Bir arkadaşımdan acık kutu sıfır olarak aldım urunu ve 1800 TL'ye mal ettim. Bu yuzden fiyatı benim icin eşsizdi. Garantisi mevcut. Ekran kartı artık bircok kişi icin giriş seviyesinde gorulse de (ki değil) ben beğendim. Boyle bir performans beklemezdim diyeceğim de daha denemedim. İleride testleri yer alacak. Birkac oyunda test edebildim sadece. Klavye ve trackpadi gerek hissiyat, gerek malzeme kalitesi olarak iyi. Aynı şekilde laptop bize "Korkma ben sağlamım" guvenini veriyor. Ekran paneli tek kelimeyle harika. Boyutları rakiplerine gore daha iyi durumda mı bilemem ama cok daha estetik olduğu kesin. Kamera performansına iyi mi kotu mi diyeceğimi bilemedim ama 1280/720p 30FPS kayıt alabildiğini belirteyim. Ekran kartı ve işlemcisi icin ayrı ayrı soğutucular mevcut ve bunlar sessiz. Turkce tuş dizilimine geri donmem zor olsa da bence olması bir avantaj. Orijinal Windows yazılımı ile geliyor ve W10 guncellemesine acık. Acer'in standart uygulamaları fazla olsa da fazla mal goz cıkartmaz diyerekten bu listeye alalım. 4 adet hoparlore sahip ve sesi cok iyi. Bu ses Dolby Digital Plus ile guclendirilmiş (daha doğrusu onsuz bir hic. ) Elimizi koyduğum kısım guzel bir hissiyata sahip. Asus Dustdefender uygulamasının yararı olacağını duşunuyorum fakat bunu zaman gosterecek. Ve tabiki muhteşem tasarımı ve muhteşem inceliği. Olumsuz Yanları

Hemen herkesin laf attığı detaya bende laf atıyorum. HDD 1TB cok iyi ama 5400rpm ilk başlarda beni kanser etti. W10 guncelledikten sonra acılış hızı inanılmaz arttı bunu da belirteyim. 240gb SSD aldım butceme uygun olarak p.tesi gunu falan DVD yerine takacağım. M2 sata ssd'ler cok pahalı alamazdım maalesef. Herkes wireless sorunu diye belirtiyor. Bende test ettim acıkcası istediğim kadar iyi olmadığı icin olumsuz bir ozellik sayıyorum. Wifi kartı kaliteli dense de istenilen verimi veremiyor. SD Kart yuvası cekmeli. Benim bildiğim bunlar tıklayınca cıkan turden olmalı. Belki de hic kullanmayacağım ama kullanacak arkadaşlar icin belirteyim. LAN driverlerini yukleyene kadar can cekiştim, inşallah siz oyle bir sorun yaşamazsınız. İnternet surekli gitti. Kısacası butceme gore bundan daha iyisini bulmam imkansızdı. Yeni serileri hakkında bir bilgim yok GTX960M ekran kartı ve farklı bir "HQ" etiketine sahip bir işlemciyle geldiğini biliyorum sadece. Aynı zamanda DDR4 ramler. Fiyatı ise 3400 TL civarında.