Makarna severlere sesleniyorum - denemeye değer guzel bir tarif var !

Oncelikle ıspanaklı ve peynirli ici hazırlamak, sonra bu icin sarılacağı dortgenleri yapmak gerekiyor . Suslemek icin de kırmızı biber veya domates sos kullanılıyor. Ruloları sararken biraz fazla ic koyalım. Hazırlaması zaman alıcı ama mutfakseverler icin yapımı cok zevkli, yiyenler icin de lezzetli , guzel bir haftasonu yemeği diyebiliriz...

Ispanaklı icin hazırlanması: Ispanağı yağla birlikte tavaya alın, suyu ucana kadar pişirin, yumurtayı ekleyin, pişince ocaktan alın. Ilıdığında ezilmiş peynir ve baharatları ekleyin bir kenara koyun.

Makarnanın hazırlanması: Tum hamur malzemelerini karıştırarak , hamuru yoğurun.Sert, sıkı bir hamur elde edin.Ele yapışıyorsa un ekleyin.10 - 15 dakika yoğurun.Puruzsuz bir hamur elde edince ustunu ortup 1 saat dinlendirin.Dinlenen hamuru tezgaha un serperek acınHamuru acarken bol bol un serpin.İnce actığınız hamuru fotoğrafta gorduğunuz gibi10 cm genişliğinde 20 cm uzunluğunda dikdortgenlere kesin ve bez uzerine sererek birkac saat kurumaya bırakın.Kuruyan hamurları tuzlu suda haşlayıp, suzup soğutun.Hamurların icine, kalınca ıspanaklı ic surup rulo sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ruloları tepsinin uzerini aluminyum folyo kapatarak 30 dakika 200 C de pişirin.
Sosu hazırlamak icin tum malzemeyi tavaya koyup koyulaşana kadar pişirmeniz ve sonra blendırdan gecirerek pure haline getirmeniz gerekiyor.
Sostan bir miktar tabağa koyup kenarlara da 2.5 cm kalınlığında verev dilimlediğiniz makrnaları yerleştirin.

Makarna Hamuru icin:
3 su bardağı un(kepekli ve beyaz un )
3 adet yumurta
1 corba kaşığı zeytinyağı
1 cay kaşığı tuz
Ispanaklı ic icin:
1/2 kilo temizlenmiş ve ince doğranmış ıspanak
250 gr beyaz peynir
1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
tuz, biber, muskat
Domates sos icin:
1 diş sarımsak
500 gr domates(Ben yazın hazırladığım 1 kiloluk şişede ki domates puresini kullandım)
1 kucuk soğan (ince doğranmış)
fesleğen
2 yemek kaşığı zeytinyağı
(Ayrıca bu malzemelere 750 gr kozlenmiş ve ince doğranmış kırmızı biber ekleyebilirsiniz)

Afiyet olsun.