şık davetler icin yada ozel gunlerimiz icin tasarlanmış .

PANDİSPANYA
:6yumurta
200 gr şeker
300 gr un
1 kabartma tozu
.vanilya(ben esans kullanıyorum 5 damla)
ARA KREMASI
:2 su bardağı sut
1 yumurta
yarım su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı şeker.
1 poşet krem şanti yada oda ısısında 1 paket margarin.

pandispnya YAPILIŞI
:Tum malzemeyi mikserinizin cırpma kabına koyun ve once yavaş sonra en hızlı ayarda 5 dakika cırpın.kalıbınıza dokun.onceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. tabii fırınına gore değişir pişirme ayarları.bu benim fırınıma gore.fırndan cıkınca 30 dakika soğutun,kalıbınızdan cıkarın iyice soğutun bir poşete koyup buzdolabınıza kaldırın.1 gun dolapta beklerse daha iyi.sonra 3 bolun istediğiniz krema ile aralarını kaplayın .ben kendi tarifimide vereyim
ara krema YAPILIŞI:
krem şanti yada yağ haric tum malzemeyi bir tencereye koyun,kısık ateşte karıştırarak pişirin.cok koyu bir hamur gibi olacak.pişince kabuk olmasın diye uzerine poşet ortun.oda ısısına gelince dolba kaldırın iyice soğutun.sonra ister icine 1 poşet krem şanti katıp,ister margarin katıp istediğiniz kıvama gelene kadar mikser ile cırpın.ben margarin kullanıyorum kaşık kaşık ilave ederek.pastaneden oyle oğrenmiştim cokta beğenilir.bu kremeyı aralara surduğunuz gibi pastanın dışınıda kaplayabilirsinizsuslemesi artık sizin hayal gucunuze kalmış.afiyet olsun