* Bu skylake işlemcilerden normal olan i7 6700'i 1100 TL'ye aldım. İşin doğrusu enerji tasarrufu da (65 w) benim icin onemliydi. İşlemci alırken fanlı ve fansız olarak satılıyor ve 40-50 TL fiyat farkı vardı ve ben illaki kendi stok fanı (intel'in) onun olmasını istedim. Ustelik Intel® HD Graphics 530 garfik kartının işlemci icinde olması artı avantaj idi. Hedefim ekran kartı almadan bir coğu oyunu 30 FPS'lerde oynayabilmekti. Overclock yapılanı istemedim cunku hem elektrik hem fan hem de sıvı soğutma felan bunları duşunmek gerekiyordu.
* Anakart olarak Msi Z170A Gaming M5 700 TL'ye Kinzu mouse hediyesiyle aldım. Kartta ekran (monitor/TV) bağlantısı HDMI ve PCI cıkışları var. VGA yok.
* Bellek olarak DDR4 CORSAIR Vengeance 8 GB x2 adet toplam 16 GB lpx 3000 MHZ RAM CL15 aldım 300 TL'ye.
* Kasa olarak Dark blade onden 2x USB 2.0 ve 2x USB 3.0 girişi olan boş kasa aldım 110 TL'ye.
* Guc kaynağı olarak HIGH POWER Astro marka 750w 80+ Gold Power Supply aldım 375 TL ye.
* Ayrıca DARK marka DK-NT-WDA600 600Mbps USB wifi modem aldım 50 TL'ye, (biraz sıkıntı cıkardı takınca mavi ekrana duşurdu sık sık fakat Windows 8.1 64 bit Realtek USB wifi modem driver yukleyince cozuldu sorun)
* Sandisk Ultra II 240 GB SSD 250 TL'ye aldım.
* Seagate Hibrid 7200 RPM 2 TB SSHD aldım 300 TL'ye.
Dediğim gibi şimdilik ekran kartı almadım en az 1500 TL daha vermek istemedim İleride ihtiyac olursa alabilirim. Bunları guzelce topladım ve Windows 8.1 kurdum SSD Sandisk'e kurdum oyunları da Seagate yukledim.
Merakla beklenen oyun performansı nasıl ? Bence gayet guzel. Minecraft hic duraksamadan oynuyor oğlum. Baba boyle hic guzel oynayamamıştım diyor. Eski grafik kartı olan laptopta Metin2 oynarken koyde pazar yerlerinde donmalar oluyordu bunda ise hic takılma felan yok yani ekran kartı almadan şimdilik yırttık gibi. Harika bir şey sesiz bir sistem oldu. Sıcaklık 37 veya 40 derece yalnız soylemeyi unuttum stok fanının altına İntel Gri renkte 3 şerit halinde termal paste surmuş ben onu pecete ile silerek temizledim. 50 Tl'ye en iyi bir termal macun alarak onu surdum. Gerekli miydi gereksiz miydi, tam bilemiyorum. Tekrar sokmeyle uğraşmamak icin boyle yaptım aslında İntel'in kendi macunu ile deneyip sıcaklık değerlerine bakıp ondan sonra iyi bir macun almam lazımdı.
Netice olarak super bir sistem oldu. Daha RAM'ler 2133 MHZ'de calıştırdım ana kartta XMP moduna alıp 3000 MHz'ye cıkartmadım. Overclock'muş falan gec bunları henuz baba ekmeği yiyoruz ev de elektrik parasını artırmanın anlamı yok. Paran cok ise ucuk kacık herşeyi yapabilirsin.
İntel i7 6700 ile iyi PC toplamalar.
İntel core i7 6700 ile masaustu sistem toplama 3500 TL
İncelemeler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- İntel core i7 6700 ile masaustu sistem toplama 3500 TL