Merhabalar, ozellikle şu virus doneminde alışverişlerimizde en buyuk rolu oynayan aktorler kargo firmalarıdır. 3 aylık surecte pek cok internet alışverişi gercekleştirdim ve kargo firmalarını değerlendirme şansı buldum. Şimdi tek tek değerlendireceğim.
Değerlendirmeler puanlama usulu olup, 10 uzerinden puanlandırılmaktadır. Bu değerlendirme sadece Yurtici Kargo, Aras Kargo ve MNG kargo icin yapılmıştır.
1. Yurtici Kargo.
Hız: 10.
paket guvenliği: 6.
kurye: 1.
Hız bakımından ilk sırada kesinlikle yurtici kargo bulunmakta. İstanbul'dan kargo cıkışının yapıldığı gunun ertesi gunu tum kargolar Ankara'da ikamet ettiğim adrese ulaştı. 2 gunde transfer ve dağıtımı tamamlayabilen başka bir kargo firması bilmiyorum. Paketleme ne kadar iyi olursa olsun kutular mutlaka zarar goruyor. Bunun onune gecmek sanırım cok zor. Bu nedenle paket guvenliğine 6 puan verdim. Kuryeler binlerce liralık bilgisayarı kapıma getirip isim soyledi ve siz misiniz dedi. Evet dediğimde tamam deyip gittiler. Yanlış bir adrese goturulup kotu niyetli birisiyle karşılaşsalar kişi evet benim dediğinde kargoyu rahatca teslim alabilirdi. Bu nedenle kuryelere puanım 1.
2. Aras Kargo.
Hız: 7.
paket guvenliği: 6.
kurye: 5.
Yurtici kargoya gore paketleri biraz daha geciktiriyorlar. Bu nedenle 7 puan verdim. Paket guvenliği konusunda aşağı yukarı aynı hassasiyet icerisindeler bu nedenle 6 puan paket guvenliğine verdim. Kuryeler Yurtici Kargo'ya kıyasla en azından ismi soyleyip soyismi bizden işitmek istiyorlar. Bu nedenle 5 puan verdim.
3. MNG kargo.
Hız: 1.
paket guvenliği: 8.
kurye: 1.
MNG kargo hız konusunda kurye firmaları arasındaki en vasat firma. Sadece urunun aktarma merkezinden cıkması minimum 3-4 iş gunu suruyor. Dağıtıma cıkacağı muallakta olan bir firma. Bu nedenle dağıtımı beklemeyip kendiniz şubeden alırsanız sizi evde bulamadık gibi bir notla karşılaşmazsınız. Bu nedenle hız olarak 1 puan verdim. Paketleri diğer kargo şirketlerine kıyasla daha iyi muhafaza ediyorlar. Sadece karton kutularında cok nadir ezilmeler ve ufak yırtılmalar oluyor. Bu nedenle 2 puan kırdım ve 8 puan verdim. Kuryeler yurtici kargo ile aynı zihniyetteler ve size kargo gelmiş deyip kapıya bırakıp kacıyorlar. Kimlik sorgulamıyor, adam gibi kapı numarasına bile bakmıyorlar. Bu nedenle 1 puanı hak ettiler.
sonuc: kargo şirketleri guven vermemektedir.
Kargo firmalarının değerlendirmesi
İncelemeler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Kargo firmalarının değerlendirmesi