Merhaba, sevgili Technopat uyeleri. Yaklaşık 2 haftadır kullandığım Tronsmart Sono adlı mikrofonlu kulaklığı elimden geldiğince anlatacağım ve tecrubelerimi paylaşacağım.

Oncelikle şunu belirteyim; aslında bu fiyat bandında olan Snopy, Rampage, Gamepower veya James Donkey markalı bir kulaklık alacaktım. Hatta "Rampage SN-RW4" kulaklığın siparişini bile vermiştim. Ancak burada o kadar onermeyen vardı ki bu markaları... Ben de hem bu yorumlara bakarak hem de inceleme videolarına baktığımda siparişimi iptal etme kararı aldım. Mikrofon kaliteleri bana cok makul gelmemişti cunku. Ayrıca sanal 7.1'lerin kaliteli olmadığnı, onun yerine jak girişli başka kulaklıklara bakılması gerektiğini yazanlar vardı. Ben de biraz daha araştırıken Tronsmart'ın bu modelini gordum. Bu forumda cok fazla konu yoktu bu markanın kulaklıkları hakkında. Teknostore'un Youtube'daki inceelmesine ve yabancıların incelmesine goz attım. Mikrofonu tam da benim istediğim gibi dehşet kaliteliydi (bu fiyat bandında). Ben de sipariş ettim. Eğer beğenmezsem iade edecektim.

Kulaklık 2 gunde geldi ve hemen actım kutuyu. Kutu icinden bir adet "Y" kablo cıkıyor. Bunun sebebi kulaklık tek jaklı ve bu kablo bunu cift jak yapmanıza yarıyor. Bu kablo olmadan tek jak olarak bağlarsanız mikrofonu kullanamıyorsunuz. Bunun dışında bir adet garanti belgesi ve mikrofon cıkıyor.

Oncelikle şunu soylemeliyim kulaklık aşırı rahat ve kulaklıktan gelen ses bayağı kaliteli geldi bana. 50mm suruculere sahip. CSGO, Valorant ve PUBG gibi oyunlarda gayet guzel ses kastım. Kafa bandı manuel olarak ayarlanıyor, diğer markalardaki gibi kafanıza taktığınızda kendiliğinden şekil almıyor. Kulak pedleri gayet yumuşak ve dolgun, kulağınız kulaklığın ic tarafıyla temas etmiyor. Yaklaşık 2-2.5 saat hic cıkarmadan kullandım ve cok az terletti. Pedlerin delikli olması terlemeyi azaltıyor mu bilmiyorum ama beni gayet memnun etti.

Kutu icinden mikrofon cıktığını soylemiştim. Mikrofon, kulaklığa takılıp cıkarılabiliyor. Bu fiyat bandında olan diğer kulaklıklarda bu ozellik yok sanırım. Taktıktan sonra mikrofonu istediğiniz gibi oynatabiliyorsunuz. Esnek bir yapıya sahip. Ayrıca mikrofona yapışık gelen bir sunger var. Bu da ses patlamalarının onune geciyor. Mikrofonu kullanmadan once ses surucusunu guncelledim ve oyle test ettim. Arkada, hoparlorun sesini yukseltmeden duyamaycağınız bir dip ses var. Bu dip sesi mikrofonun sesini biraz kısarak ortadan kaldırabiliyorsunuz. Sesi gayet net veriyor, bir sıkıntı yaşamadım 2 hafta boyunca.

Kafanıza taktığınızda dış dunyayla iletişiminizi kapatıyor. Dışarıdaki sesleri duyamıyorsunuz kolay kolay. Ama bu fiyattaki coğu kulaklık gibi sesi yukseltince sesi bariz şekilde dışarıya veriyor. Bunun icin sesi kısmanız gerekiyor.

Kulaklıkta bir de kumanda bulunuyor. Bu kumandadan mikrofon ve kulaklığın sesini yukseltip alcaltabilirsiniz. Aynı zamanda tek tuşla mikrofonu devre dışı bırakabiliyorsunuz.

Kulaklığın malzeme kalitesine gelecek olursak kulak kısımları sert plastik, bu kısımları kafa bandıyla birleştiren kısım metal bir malzemeye benziyor, tam emin olamadım orada. Orgu kablo kullanılmış. Gerek "Y" kablo gerek kulaklığın kendi kablosu orgu ve kaliteli gozukuyor. Genel olarak gayet sağlama benziyor ama tabii bir sure sonra daha da belli edecektir kendini.

Şimdi diyebilirsiniz, "Hic kotu yanı yok mu bu kulaklığın?" diye ama ben 2 haftada herhangi bir eksisini gormedim. Işıklandırması yok sadece, o da benim icin pek onemli değil. Fiyatına gore guzel bir urun. Sorun yaşarsam buraya mutlaka yazacağım.

Buraya kadar okuduysanız teşekkur ediyorum. İlk inceleme yazım olması lazım, hatalarımı maruz gorun. Daha once bundan daha iyi bir kulaklık kullanmadığım icin bazı yerlerini fazla ovmuş olabilirim, kusura bakmayın

Urun linki: Tronsmart Sono Kablolu Kulak Ustu Oyuncu Kulaklığı

Dosya Ekleri IMG_20200607_195706.jpg 1,1 MB · Goruntuleme: 250