Arkadaslar ben bu boregi taa 20 yil once isvicre ye ilk geldigim yillarda incitanemin Annesinden ogrendim sagolsun.
bu boregi daha cok makedonyalilar yapiyorlar.
bende bugun bir arkadasin daveti icin carsaf boregi yaptim ama birde baktim yarisini yemisiz

aslinda bu borege istediginiz her ici kullanabilirsiniz benim favorim lahana. ama kiyma pirasa peynir ne isterseniz arzunuza gore ic harci kullana bilirsiniz.
bu olcu bir tepsi icin ben her yaptigimda iki tepsi yapiyorum iki tepsi icin bir bucuk kg un tam iyi geliyor.
oncelikle icini hazirlayalim: 1 adet lahanamizi ince ince kiyalim bir tavaya yag koyup ocagimizi acalim, eger renkli biberler koymak isterseniz biberlerimizide ince ince kiyalim once biberleri biraz yagda cevirdikten sonra lahanayida ekleyip kavuralim ocagktan cekip sogumaya birakalim.
daha sonra arzuya gore baharatlarimizi katalim maydanoz, pul biber, kara biber tuz yada sevdiginiz herhangi bir baharat cesidi.
kiymalida isterseniz ayni sekilde kiymamizi kavurup istedigimiz bahari ekleyelim.
5 su bardagi un
1 cay kasigi kuru yada yas maya
tuz
ici harci icin:
1 adet orta boy lahana
maydanoz
pul biber
kara biber
arzuya gore renkli biber
tuz
sivi yag
kiymali isterseniz yarim kilo kiyma.
ustune surmek icin 1 yumurta.
Hamurumuz: oncelikle bir kaba unumuzu koyalim 1 cay kasigi maya ve tuz ekleyip su ile hamurumuzu yoguralim.
kabarmasini beklemeden hemen hamurumuzu 15 beze yapalim merdane ile kucuk kucuk acip yaglayarak tepsiye 5 er tane ayiralim
daha sonra yagladigimiz hamurlari 5 tanesini birden elimizle cekerek tepsiye gore acalim merdaneye gerek yok cunku yagda bekledigi icin biraz cekince aciliyor ilk ic harcini koyduktan sonra iknici 5 hamuru koyalim tekrar ic harci koyup ucuncu 5 hamurumuzu ust kapak olarak koyalim en ustunede yumurta sarisi surup 200 derecede isittigimiz firina surelim alti ve ustu kizarincaya
kadar pisirelim.
bu kadaaar afiyet bal seker olsun.
not: hamurlari 5 tane actigimiz icin yapisacagini dusunmeyin yagladigimiz icin piserken aciliyor.