Oncelikle şunu belirteyim 60-72Hz değerlerine sahip bir monitorden 165Hz monitore gecen bir kullanıcı olarak ve 5 gunluk bir kullanım deneyimiyle kendimce yorumlayacağım.
Artıları;
-Urun kozmetik acıdan oldukca guzel, fikrimce coğu kişinin de goz zevkine hitap edebilecek bir monitor.
-Ekran acısı ve yuksekliği rahatlıkla ayarlanabiliyor ve kuvvet uygulamanıza dahi gerek yok.
-27" ekrana sahip olması. Buyukluğune rağmen piksel saymak gibi bir durum soz konusu değil.
-165Hz yenileme hızı ve 1 ms tepki suresi. Benim icin en onemli kısmı burası. Sadece FPS oyunları icin değil test ettiğim her oyunda 1 ms ve 144/165Hz yenileme muazzam bir hissiyat yarattı benim icin. NVIDIA denetim masasından yenileme hızını 144 veya 165 yapabiliyorsunuz kullanıcıya kalmış.
-Oyun turune gore 7 farklı goruntu modu mevcut. Acıkcası oyuna gore değil de anlık olarak hangi mod gozume guzel geldiyse onu kullandım.
-Monitorun sunduğu renkler cok canlı bu kimi kullanıcıyı rahatsız edebilir ama kendi isteğinize gore ayarlayabiliyorsunuz her ayarı.
-Monitorde gayet tatmin edici ses veren bir hoparlor desteği mevcut. Tabi ki cok ekstrem bir şey beklememek lazım nihayetinde monitor icerisindeki bir hoparlor.
-Gunde yaklaşık +6 saatini bilgisayar başında geciren biri olarak hic goz yorulması veya ağrıması yaşamadım. Bu acıdan da tercih edilebilir bir monitor. Ayrıca herhangi bir titreşim hissettirmedi sağ olsun.
-Son olarak rekabetci oyunlarda sizi mutlaka ust seviyeye taşıyacaktır tabi ki sizin yeteneğiniz doğrultusunda.
Eksileri;
-Alt ve ust kısımlar olmak uzere bulut şeklinde ışık sızması mevcut.
-Benden kaynaklı mı bilmiyorum yenileme hızını 165Hz olarak ayarladığım zaman bulanıklık oluştu anında. Orneğin gorev cubuğundaki OperaGX simgesi ve bazı diğer simgeler resmen camura donmuştu. O yuzden 144Hz olarak kullanmaya devam ettim.
-Goruntu kalitesi olarak muazzam olduğunu soyleyemem.
-Masayı biraz hareket ettirseniz dahi hafif sallanabiliyor. (Bunu almayı duşunenler icin belirttim yoksa benim icin eksi olarak sayılacak bir şey değil.)
-Monitorun standında kablo bolmesi var ama cok bir işlevi yok. Bolmenin bulunduğu kısımdan kablo gecirmek oldukca zor ben de urune zarar gelmesin diye hic zorlamadım.
Soylediğim gibi ilk defa +144Hz ve 1 ms bir monitor kullandım ve kendimce kullandığım ozellikler dahilinde yakalayabildiğim artı ve eksileri sizlerle paylaştım. Umarım almayı duşunenlere yardımcı olur. Atladığım bir cok nokta var biliyorum cunku kapsamlı olarak inceleyecek vaktim olmadı. Aklınıza takılan ve benim bildiğim bir şey varsa cevaplayabilirim.