Technopat'dan herkese merhaba ben @MR. R0B0T, Bu gun sizlerle birlikte Laptop incelemesi yapacağız...

Cihazı 02/2020 tarihinden bu yana 4 aydır kullanıyorum.Deneyim ve fikirlerim bu sure icerisinde oluştu.
Fiyat: 5566 TL
Casper Excalibur G770.9300-A5H0X
Uretici:
Quanta Computer.
CPU: i5-9300H
GPU: GTX 1650 GDDR5

RAM: Samsung DDR4 2666MHz [8+4]
SSD: Kingston 240GB M.2 SATA SSD
HDD: WD Blue 1TB 5400 RPM
Ekran: 15.6" FHD IPS
Ağırlık: 2, 1 kğ

************************************************** ************************************************** ***
Cihaz Tasarımı;
*Laptopun elimizin temas ettiği klavye zemini metal, geri kalanı kısımlar plastik.(-)
*Metal kısım maalesef parmak izi bırakıyor.(-)
*Touchpad kısmı'da yine parmak izi bırakıyor. Elim fazla terlediği icin uzun kullanımda algılama hassaslığı duşuyor ve kuru bezle silmem gerekiyor.(-)
*CPU, GPU ve PCH entegreleri klavyenin Numpad kısmının altında, yani klavyenin cok kullanılan kısımlarda ısı hissi yok.(+)
*Fan cıkışları arkada ve direk olarak arkaya ufluyor.(Ekrana ufleme soz konusu değil)(+)
*Tuşlarda uzun suredir yazı yazıyorum renk atma veya silinme sorunu oluşmadı.(+)
*3 Bolge RGB klavye aydınlatması mevcut, 6 farklı efekt secilebiliyor.(+)

************************************************** ************************************************** ***
Cihaz yonetimi[CONTROL CENTER];
Cihazın guc modları genel olarak işlemcinin Power Limit değerlerini sınırlamaya dayanıyor.

Cihaz 3 farklı modda oyunları akıcı şekilde oynata biliyor.[H.Performance - Gaming - Text ]
Text mod'da en duşuk işlemci sıcaklığı dolayısıyla en az fan sesini sunuyor. [GTA V =CPU :65 - 75 C GPU : 60-65 C ]
Gaming mod onerilen moddur şu an icin oyunlarda gayet yeterli performansta [GTA V = CPU :77-85C GPU: 63-69 C ]
High Performance mod bu modda işlemci 60 - 70 Watt arasında calışıyor ve 97C dereceye gelmeden 4.0GHz Turbo frekansını asla kısmıyor. [GTA V= CPU: 85 - 95 C GPU: 67-72C derece arası.

*Tabiki bunlar arasında oda sıcaklığına mevsime gore secimler yapabilirsiniz.
Gaming mode ile yaptığım testleri birzdan goreceksiniz.

Batarya performansı;
*52WH bataryaya sahip ve test sırasında Extreme ayarlamalar yapmadım, normal kullanım senaryosuyla test ettim.
*Arka planda cihazın kendi programları ve Chrome'da 2 sekme acık şekilde;
%70 Parlaklık, kulaklık bağlı, Wi-Fi bağlantısı, Control Center'ın TEXT(dengeli mod oluyor.) modunda, 1080P kalitede iki film ve yarım saatlik YouTube izleyerek bitirdim.
4 Saat 50 dk civarında bir kullanım sundu.

*Cevrim dışı yapılan(Kodlama, film muzik, yazı yazma vs.) testlerde aralıksız 5-6 saat kullanım sunabilmekte.

************************************************** ************************************************** ****
Cinebench Testleri;
High Performance moduyla yapıldı.

Testlerden herhangi bir şupheniz olmaması icin Stok(Fabrika ayarı) ve Undervoltlu testleri ayrı ayrı paylaşacağım.
Oncelikle i5 9300H'ın genel puanlarına bakınız.
Excalibur'un değerleri de altdadır.
Gorsellerden anlayacağınız uzere Excalibur ortalamanın bayağı uzerinde puanlar alarak performansını gostermekte.

Stok(Undervoltsuz) Cinebench skoru;

Undervolt'lu Cinebech TESTLERI _-0,125V XTU ;

ThrottleStop ile ince ayar yaparak daha yuksek skorlar alınabilir ancak gerek olduğunu sanmıyorum.

Gelelim en onemli mevzuya;
Oyun Performansı;

Oyunlar soldaki resimdeki şekilde, Cihaz'ın altına destek yerleştirilerek arka kısmı havada olacak şekilde test edildi.

Oyunlar Gaming modunda test edildi.
Testlerden kimsenin şuphesinin olmasını istemem bu yuzden HWiNFO IA Voltges Ofsett değerini RTSS ile oyun ekranına yansıttım.
Yani Voltage ayarları cihazın stok(0, 000 V) halinde.

Soğutma performansı ozellikle ekran kartı konusunda bayağı başarılı. Bunun yanında aynı işlemci icin acılan konulara bakarsanız CPU sıcaklıklarınında iyi seviyelerde olduğu soylenebilir.

i5 9300H Undervolt Rehberi Monster A5 16.1 ve Lenovo L340'i undervoltlama sansim oldu. Burada yazilanlar bu tecrublere dayaniyor fazlasi degil. Monster'i XTU ile undervoltlayamadim neden bilmiyorum ama islemciyi gormedi. Undervolt: Islemci ya da GPU'ya verilen voltaji azaltarak isinmayi ve dolayli olarak performansi...
www.technopat.net

Gaming laptoplarda sıcaklık rezilliği | undervolt Bildiğiniz gibi dostlarım PC oyunları oynamak hayatımızın bir parcası haline geldi. Yuksek performanslı mobil işlemciler piyasaya surulduğunden beri, en az 5000 TL genel olarak(6000-10000 TL arası ucret) vererek sahip olduğumuz taşınabilir PC olan Gaming notebooklar hepimizin gozdesi oldu fakat...
www.technopat.net

Cihaz ve Firma Hakkındaki fikirlerim;
-Cihazı, son gunlerde kronik sorunlarıyla one cıkan Acer Nitro 5 yerine tercih ettim Bu yuzden mutluyum.
-Cihaz coğu rakibine gore uygun fiyatlı ve performanslı.
-Soğutmasından memnunum Undervolt ile cok daha verimli hale gelir. Ancak gerek duymuyorum şu an icin.
-Teknik servisin ilgisi her şubede farklı ancak daha once arıza icin giden kişiler buyuk şehirlerdeki servislerden memnunlar ama geri kalan kucuk şubelerin bilgisiz elemanlarından yakınıyorlar.
(Servis konusunda Monster kadar iyi olamazlar diye duşunuyorum.)
-Cihaza Upgrade yapmak garanti sıkıntısı cıkarmıyor(WhatsApp Hattından gerekli bilgiler edinilebiliyor.)
-Omur boyu bakım garantisi var, ana servis şubelerinde yaptırmanız tavsiye edilir.
-Cihazı kullanan kişilerin bir WhatsApp grubu mevcut, henuz bahsedilen kronik bir sorun goremedim.

Son olarak firmanın bu modeller icin sunduğu performans ve hizmet bence gayet iyi.
G770 / G780 / G900 gibi ust Segmentde'de başarılı olduğunu duşunuyorum.

Daha once Recep Baltaş Monster icin "Ucuz etin yahnisi" sozlerini kullanıyordu. Ancak son yıllarda, Monster'ın başarısından dolayı Technopat'da incelemeler gelmeye devam ediyor.
Yani onumuzdeki yıllarda Technopat'da bu urunleri de gorebiliriz.

Laptop alacaklar icin Ryzen 4.seri oneriyorum. Ancak yine de Intel almak isteyenler icin Excalibur serisi tercih edilebilir.

*Cihaz hakkında sorularınızı ve yorumlarınızı beklerim...
*Daha iyi soğutmaya sahip olduğunu duşunduğunuz laptopları stok haliyle Watt ve Volt değerlerini gorunur bicimde videosunu paylaşabilirsiniz.
Boylece laptop secimlerinde yeni fikirlere sahib olabiliriz.

SAYGILAR...

Dosya Ekleri ee8603a7-021a-4423-8519-f2663ddba355.jpg 140,2 KB · Goruntuleme: 520