İyi forumlar arkadaşlar, ASUS GTX 970 ekran kartımın VRM sıcaklıklığından dolayı termal padlerini değiştirdim. Bunları yaparken kullandığım malzemeleri ve testleri sizinle paylaşıyorum. Test kısmında bazı sorunlar yaşamadım. Şimdiden kusuruma bakmayın biraz acemiliğime geldi.

Kullandığım Malzemeler
Arctic Termal ped 50x50mm (0.5mm) Arctic Termal ped 50x50mm (1.0mm)
Arctic Termal ped 50x50mm (1.0mm)

İzopropil Alkol-İPA-%99 Saflık-Dezenfektan Yapımına Uygun
CoolerMaster MasterGel Pro Termal Macun R2
Kulak temizleme cubuğu
İzopropilin yanında gelenenler şoyle; saf alkol, 2 adet iğne, bir adet eldiven, aroma verici, damlalık, şeker ve kahve. Evet şeker ve kahve de gondermiş satıcı. ☺
Bilisimport UPS kargo ile calışıyor, bilmek isteyen var ise ve İstanbul ici geliş suresi 3 gun surdu.
Termal Pad'i değiştirmeden onceki VRM sıcaklığı, tam ekran olduğu icin kucultunce 90 dereceyi gordum. Fakat SS alırken 88 derece aldı ve testi 1 saat olarak yaptım. En başta da yazdığım gibi testler ufak tefek acemiliğim oldu, kusuruma bakmayın.

Kartı actığımda GPU etrafındaki termal macun kalıntılarını almak icin izopropil ve kulak temizleme cubuğu yardımı ile yavaş yavaş temizledim.

Daha sonra VRM bolgesindeki soğutucuyu cıkardım ve altındaki termal padi cıkardım.

Arctic termal padleri olcusune gore kesmeye calıştım. Sipariş verdiğim termal pad metrekare olarak kullanacağım bolgeden daha fazlaydı, fakat olcu olarak uygun olmadığı icin altına ufak bir parca daha kesip koydum. GPU'nun yanında etrafında gorduğunuz bolgelerde termal pad yoktu. EKWB sitesinden GTX 970 icin olan sıvı soğutma unitesinde gormuş olduğunuz yerlere termal pad yapılandırması yapılması gerektiği yazıyordu. Bende denemek icin yerleştirdim. Kaynak. Yanlış bir şey yaptıysam lutfen bildirin.

Son olarak termal macun yenilemesini yukarıda belirttiğim macunile gercekleştirdim ve bakır boruların arasını kapatmak icin de biraz surdum.

Fotoğraflarda termal macunu cok surmuşum gibi gorunuyor ama biraz sert bir macun olmasından dolayı da olabilir.
1 Saat 20 dakika test yaptım ve en yuksek VRM sıcaklığını 76 derece olarak gordum. 38 dakika yazmasının nedeni, testi 1 saat duraklamalı acmamdan kaynaklı. Dediğim gibi biraz amator oldu testlerim kusuruma bakmayın.

Sonuc 14 derece fark etti, daha fazla fark olmuş olabilirdi. Testleri kotu yapmamdan dolayı aldığım sonuc bu.