Merhaba arkadaşlar.
Raspberry Pi 2 incelemesi yapacağım. Oncelikle Raspberry Pi' nin amacı programlayıp Ardino' nun yapamadıklarını yapmaktır. Raspberry Pi' yi benim incelediğim taraf ise Raspberry Pi nasıl bir masaustu bilgisayardır olacak. Raspberry Pi ile yaptıklarım ise sırasıyla :
İnternet Sitesi Kodladım. Bu site Turkiye'nin ilk Raspberry Pi ile kodlanmış sitesi unvanını aldı. Techno Kolik Programlayıp elektirik ayarı yaptım. C# yazılımı yaptım. Tabiki yaptım ama başka bir bilgisayarda calıştırdım. Video montajlayıp Youtube' ye attım.
Bunları yaptım ve %90 başarılı oldum. Sitem tabi ki ust duzey olmadı ama kodlama ile yaptık. Şimdi geldik fasulyenin faydalarına. Sorunları tabi ki cok fazla oluyor. Sorunların listesi ise :
Isınma sorunu. Cok olmasa bile Chromium tarayıcısında 40 derece altına inmiyor. Donma sorunu. İşlemci kullanımı %60 ustune cıktığında takılmaya başlıyor. Sosyal medya takılma sorunu. Facebook gibi bazı sosyal medya araclarında kasabiliyor. Bunun icin mobil siteye giriyordum. Evet şimdi gelelim teknik ozelliklerine:
Arm Cortex A7 900 Mhz Broadcom BCM2836 4 cekirdekli işlemci. ( Over Clock 1 GHZ ). 1 GB RAM. 1 adet HDMI. 3.5 Jak cıkışı. 40 GPIO pini. Hafıza icin Micro SD kart girişi. 4 adet USB 2.0 girişi. Micro USB girişi (Guc icin.). Evet şimdi inceleme tarafına gelelim Rapberry Pi programlama icin ideal bir cihaz fakat masaustu bir bilgisayar olarak idare eder. Bilgisayar oldukca hızlı ofis işlemlerini gercekleştiriyor fakat internette Surf yapmak icin cok ideal değil. Orneğin Facebook' u verebiliriz. Gayet iyi oyun oynanabilir. Ama Android veya kendi icin geliştirilen oyunlar. Muzik ve televizyon unitesine takmak icin ideal. Kusursuz bir şekilde film izleyebiliyorsunuz Kodi medya yukleyip.

Son olarak ise Raspberry Pi 2 cok iyi bir iş gostermese de harika bir cihaz bunun icin kargoya 1 gun arayla gitmeye değer. Ama tabi ki RP 3 cıktığı icin artık kullanımına son verebiliriz.

Okuduğunuz icin teşekkurler.