Merhaba Arkadaşlar;
Bugun de alacak kişilere yardımcı olmak adına bir inceleme paylaşmak istedim.
Aslında bu konuyu daha cok Backplate alacaklar icin actım.
Cunku 1 haftadır bir GPU icin Backplate'li ve Backplate'siz sıcaklık değerleri karşılaştırmasını bulamadım.
Cok bir fark yok evet ama en azından ben merak etmiştim ve boyle bir konu acmanın yararlı olduğunu duşunuyorum.
Oncelikle ekran kartım Evga'nın GTX 970 serisinin FTW yani GTX 970 icin en ust modeli.
Ekran kartımdan gercekten cok cok memnunum alacaklara şiddetle tavsiye ederim.
Bugun almış Evga Backlate ve Backplate'siz olarak sıcaklıklarım şu değerde.
Backplate'siz: GPU boşta iken 25-26 derece, GPU %100 yukte iken en fazla 63 derece (%100 GPU kullanımında fan hızım %45' e sabit).
Backplate'li: GPU boşta iken 24-25 derece, GPU %100 yukte iken en fazla 60 derece (%100 GPU kullanımında fan hızım %45' e sabit).
Yani kısaca Backplate 63 dereceden 60 dereceye duşmemi sağladı bana 3 derece bir yararı oldu.
Bence karta mukemmel bir şıklık kattı ve daha serin calışmasını sağlıyor.
Evga GTX 970 FTW'ye gelecek olursak oyun değerim az cok şoyle;
Word of Tanks: 1920x1080p Tum ayarlar maksimumda sadece calı kalitesini sevmediğim icin maksimum değil onun bir altı olan en yuksekte kenar yumuşatma dahil her şey en sonda. Avg:115FPS Min:100FPS Max:123FPS
Crysis 3: 1920x180p Tum ayarlar en yuksekte yalnızca kenar yumuşatma kapalı. Avg:80FPS Min:60FPS Max:100FPS
Gta 5: 1920x1080p Tum ayarlar en yuksekte kenar yumuşatma kapalı. Avg:80FPS Min:60FPS Max:110FPS
Battlefield 4: 1920x1080p Tum ayarlar en yuksek kenar yumuşatma acık. Avg:85 Min:75 Max:100
Değerlerim bu civarlarda sorusu olan tabi ki sorabilir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Herkese iyi forumlar.
(İmla hatası yapmamaya ozen gosterdim ama yapmış isem kusuruma bakmayın.)
Evga GTX 970 FTW ve Evga Backplate İncelemesi
İncelemeler0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Evga GTX 970 FTW ve Evga Backplate İncelemesi