Yukarıdaki grafikte pil kapasitesi olarak en yuksek telefonları goruyorsunuz. Donanım olarak farklılık gosterdikleri icin telefonların kullanım sureleri değişiyor. Asus Zenfone Max ’in diğer detayları ise aşağıdaki gibi.
Konuşma Suresi (3G): 37.1 Saat Bekleme Suresi (3G): 914 Saat İnternet Kullanımı (WiFi): 32.5 Saat Video Oynatma: 22.6 Saat Muzik Oynatma: 79.7 Saat Normal Şarj Suresi: 6 Saat Hızlı Şarj ile Şarj Suresi: 3 Saat Benim yaptığım testlerde telefonun performansı ise beklediğimin ustunde sonuclar verdi. İlk olarak telefonu %100 e kadar şarj etmek 5-6 saat civarı surdu. Ardından ilk işim Asphalt 8, Dead Trigger 2 ve Modern Combat 5 oyunlarını indirmek oldu. Onları wifi ile indirip yukledim. Ardından oyunları teker teker gunde bir saate yakın oynadım. Bu oynayış yaklaşık 3 gun surdu. Oyun oynamada telefonun ısınmaması beni cok şaşırttı.
Oyun oynama seruveni ve normal kullanımda telefon 3 gun boyunca elimden duşmedi. Ardından film izlesem kac saat gider diye merak edip bir test edeyim dedim. Sherlock dizisinin ilk sezonunu yaklaşık olarak 4,5 saat kadar izledim ve telefonun şarjı tam olarak %15 kadar azaldı. Bu hesap ile bakacak olursak telefonun şarjının 30 saatlik film izleme icin yetebileceği yonunde, tabi bu sadece bir ongoru olduğu icin kesin bir şey diyemem. Telefonun diğer bir onemli ozelliği başka telefonları şarj edebiliyor olması. Ben USB OTG kablosunu kullanarak Samsung Galaxy Alpha ve Asus Zenfone 2′yi sorunsuz şekilde şarj edebildim.
Pil Testi Hakkında Notlar
Telefonu aldığınızda size tavsiyem hızlı şarj ozelliğine sahip bir şarj cihazı kullanarak şarj edin. Telefonla başka telefonları şarj etmek isterseniz, kendi telefonunuzu ucak moduna alırsanız karşı tarafı daha hızlı şarj edebilirsiniz. Telefonda acılışta acılan gereksiz uygulamaları kapatarak pilin kullanım suresini uzatabilirsiniz. Telefon guncelleştirmelerini otomatik yapmayın, haftada bir toplu şekilde yapmanız daha guzel olacaktır. Ekran rengi modu olarak mavi ışık filtresini aktif ederseniz gozleriniz yorulmaz.