bu tarifi ilk defa gecenlerde bi akrabamızda yedım o kymalı yapmıştı ben de dun peynirlisini yaptım evde 2 kişi olmamıza rağmen yani eşim ve ben suan bikac parca bişey kaldı
oncelikle 1 kıbrıt kutusu yani 40gr yaşmaya ılık sut icinde iyice eritilir 10-15 dak.beklenir
2yemek kaşığı tereyağı (erimiş)
2yemek kaşığı sıvı yağ
1 bardak ılık sut
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığına yakın tuz
2yumurta(1yumurtanın saısı dışına)
susam ve corek otu
aldığı kadar un
ici icin:
rendelenmi yada ufalanmış peynir
1yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş)
yarım demet maydonoz
1 cay kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı ertilmiş tereyağı,sıvı yağ,erıyen maya 1 yumurta ve diğer yumurtanın sadece akı,(sarısı dışına surulecek), tuz ve un yoğrulur oldukca yumuşak bir hamur elde edilir uzeri bir bezle ortulur ılık bı yerde 1 saat dinlenmeye bırakılır(ben hamurun ustunu ortup balkona guneşe koydum 1 saat sonra cok guzel bir şekılde pofuduk pofuduk kocaman kabarmıştı) sonra ic malzemesı hazırlanır hamur dinlendıkten sonra duz bır zemın uzerınde hamur 3 e bolunur tek tek bolunen hamurlar alınır ve uzun uzun acılarak icine peynırlı malzemeden konur ve kol boreği misali katlanarak uzun bır pide şekli verilir diğer 2 hamur da aynı şekılde yapılır ve tepsiye uzunlamasına konur ve uzerlerıne el yardımıyla basılarak duzleştirilerek şekıl verılır yumurtanın sarısı surulur susam ve corek otu serpilir, yaklaşık 200derecede yarım saatte pişiyor piştikten sonra ekmek dilimlerı gibi kesılerek servis yapılır afiyet olsun