annelerimizin limonataları meşhurdur..hani şu şekere yatırıpta ova ova lezzet kattıkları limonataları..benim gibi tembellerede teknolojik cozumler uretmek duşuyor sanırım)) herşeye vakit varda o limonatayla uğraşmaya neden se vakit bulamaıyorum..oyuzden boyle bir cozum urettim kendimce umarım beğenirsiniz)

limonların dış kabukları lekeli olmayanlardan secin ve guzelce yıkayın..sonra şu tırtıklı domates soyma aletiyle alacalı bir şekilde soyun(yani yarı kabukları soyulmuş ara ara bırakılmış şekilde)

4 yada 5 tane limon 2 su bardağı şeker 1,5 litre su ve taze nane

gelelim diğer aşamaya limonları doğrayıp blendır tasına doldurun ustunede şekeri ilave edin,eğer bu limona bu şeker az derseniz istediğiniz kadar koyabilirsiniz) limonlar buyuk yada kucuk olursa tadı ayarlamak tamamen damak zevkinize kalmıştr arkadaşlar ... limonla şekeri birsure blendrdan gecirin boyle pure kıvamında bişey elde edene kadar cırpın şekerler nerdeyse tatamen eriyecektir.sulu bir pureniz olacaktır.daha sonra bu pureyi bir tel suzguye koyup birkabın ustune koyun..uzerinden yavaş yavaş su dokerek bir yemek kaşığı yardımıyla pureyi iyice karıştırarak aroması ve limonu kaybolup posası kalana kadar işleme devam edin..kaseye biriken limonatayı bir surahiye yada bir saklama kapına alın ve icine taze nane yaprakları atıp dolaba koyabilirsiniz..afiyet olsuuuuuuunnn bu kadar...

bu arada eğer kıvamı size yogun gelirse sulandırabilirsiniz..