Arkadaşlar ASUS Eee PC 701 adlı ilk notebook mecrasını başlatan bilgisayarlardan birine sahibim.
Teknik ozellikleri:
Intel Celeron M353 ULV (Ultra Low Voltage) (Fabrika cıkışlı olarak pil suresini uzatmak icin 630MHz'e duşurulmuş işlemci hızı normalde 900MHz)
1 GB DDR2 666MHz RAM
4 GB SSD
GM910/GMS915 serisi ekran kartı chipseti.

Peşinen belirteyim başka programlar biliyorsanız soyleyin onu da deneyeyim. BIOS'ta OC bolumu olmadığından (zaten boyle bir şeyin doğal olduğundan )3. parti yazılımlarla halledeceğim.
Kendi maceram gelirsek adım adım yazıyorum
1. CPU-Z programını actım,
2. eeectl programını actım ve fan ile beraber işlemciyi sona aldım,
3. SetFSB programı (2.2.134.98 surum) ile Clock Generator'u biraz araştırma ile -ICS9LPR426AGLF- yazısını secip GET FSB dedikten sonra asıl olay...
4. Alt kısmı beşer beşer 445'e kadar getirdim. (Aslında stabil olarak nereye kadar giderse ) Ust kısmı ise beşer beşer artırarak 471'e kadar getirdim. ( Aynı şekilde stabil olduğu en son yere kadar yani)
5. Overclock işlemi başarıyla gercekleştirildi ve 630MHz olan işlemci frekansı OC işleminden sonra 1.1 GHz hızına cıkarıldı.
6. Overclock yaparken en onemli şey ısınma sorunudur. Fakat notebook gibi eliniz kadar olan şeyi anca dışarıdan soğutabilirsiniz Onun dışında yukte 63 derece, boşta 53 derece

Peki gozle gorulur bir fark oldu mu?
Surprizbozan: Cevap Tabii ki hayır Sadece deneyim kazanmış oldum İlk defa başarıyla OC yapmanın mutluluğu icerisindeyim

Fotoğraflar birazdan gelecek şu an masaustunden yazıyorum Telefondan atacağım fotoğrafları ama soğutma yonetimime dikkatlerinizi yoğunlaştırın
Bu arada maksimum frekans olarak 1.116 MHz'e kadar gelebildim gerisi sanırım voltaj vererek oluyor Bundan otesi mavi ekranlar diyarı
Termal ped alacağım ısınmayı 2 - 3 derece azaltmak icin Dediğim gibi onerilerinize acığım, şoyle yapabilirsin veya boyle yapsaydın daha iyi olurdu gibisinden duşunceleriniz varsa esirgemeyin lutfen Cevap veren herkese şimdiden teşekkur ediyorum, İyi sosyaller
Sadece karadelik olan bilgisayar ekranında stabil olan değerler var.
Biraz daha geniş perspektiften baktığımızda soğutma yontemim de karşınıza cıkmakta icine buz koyulan ve fan tarafından uflenen aynı zamanda kucuk silindir yolundan soğuk hava gelen bir duşuncem. Neden boyle yaptım cunku klavyenin altındaki metal kısım cekirdeklerle temas halinde. Bayağı da etkisi oldu diyebilirim.
En son ki beyaz ekran da biraz daha yukseltme amaclı girişilen denemenin hazin sonu

Dosya Ekleri IMG_20200701_171112.jpg 1,1 MB · Goruntuleme: 36

IMG_20200701_173923.jpg 991,1 KB · Goruntuleme: 37

IMG_20200701_174011.jpg 866,9 KB · Goruntuleme: 30