kişi sayısı patlıcana gore değişiyo iki iri topan patlıcandan rahat 4 veya 6 kişilik meze cıkıyor normal patlıcanda ise 4 orta boy patlıca yeterli

oncelikle tarifin boyle uzun gorunmesinin sebebi patlıcanlrın kozlenmesi icin gereken zaman ben şahsen aldığım zaman patlıcanları hemen ocakta kozluyorum soyup(elinizi yakmamak icin soğuk su altında soyun) dolaba kapalı bi kaba koyuyorum ihtiyacım oldukca ordan alıp doğruyorum.

topan patlıcan(yoksa acı olmamak şartıyla normal patlıcanda olur)
suzme yoğurt
sarımsak
tuz
karabiber
zeytinyağı

oncelikle ocağınızın patlıcan suyu yuzunden kararıp size iş cıkarmması icin folyo kağıdını ateş yakılan kısmını delerek ocağa gecirin.patlıcanları ateş uzeine yatay şekilde koyun kozlenmesini bekleyin (5er dakikada bir cevirin)soğuk su altında patlıcanların kabuklarını soyun soğumaya bırakın.patlıcanlar soğuduktan sonra duz bir doğrma tahtasında ince ince kıyın cok ince olmasına ozen gosterin hatta pure gibi dağılsın.daha sonra goz kararı suzme yoğurt koyun(işin sırrı suzme yoğurdun patlıcandan birazdaha fazla olması ve iyice karışmış olmasıdır)damak tadınıza gore sarımsakve tuz ekledikten sonra geniş bir servis tabağına yayın kaşıkla uzerine iki şerit cekin o boşluklara zeytinyağı gezdirip uzerine karabiber ve kırmızı biber gezdirin.isteğe bağlı olarak maydanoz ve zeytin ile suslenebilir.afiyet olsun