Cevre birimlerinde ise onermeyeceklerim şoyledir:
1- monitor olarak onermem aynı fiyata veya 100 TL falan daha fazlaya cok daha iyi şeyler bulabilirsiniz.
2- kulaklıklarını da onermem kalitesizler, o kadar rahat değiller ve kronik cızırtı sorunları var.
3- mouse urunlerini de beğenmiyorum, sensorlerinin hissiyatı falan iyi gelmiyor bana, cok şişirilmiş gibi hissediyorum. Mesela G102 ile ursa arasında bence fark var, Logitech varken Gamepower alınmaz.
Fakat klavyeye geldiğimizde ise pek oyle duşunmuyorum cunku klavye diğer birimler gibi pek sıkıntılı değil ne olduğu belli. Malzeme kalitesi belli, RGB varsa kalitesi belli, Switch markası belli pek bir şey olma ihtimali yok. O yuzden klavyelerine şans vermek istedim. Biraz araştırdım ve saber almak istedim. Neden diye soracak olursanız şu yuzden:
1- klavyede benim icin onemli olan şeyler buyuk enter ve fabrikasyon Turkce karakterlere sahip olmasıdır. Diğer GP klavyeler hep kucuk enter ve sonradan basılma Turkce harfler iken saber fabrikasyon idi.
2- RGB olayı da cok hoştu, her yerinden ışık fışkırıyordu. Almışken boyle RGB almak gayet iyi.
3- Switch'leri de belli tum urunlerinde olduğu gibi outemu yani pek uzmez.
Benim icin bilek desteğinin olup olmaması cok onemli değil. Elim havada kullanıyorum, oyle alışmışım. Bana rahatsızlık vermiyor pek. Daha iyi oluyor. Bu urun 5 Haziran 2020 gunu Gaming gecesinde indirime girdi ve hemen aldım. (290 TL) 200 tane stok vardı 100 tane kalmış iken aldım. Şimdi her surecten ve klavyeden guzelce bahsedeceğim.
a) kargo sureci:
Cuma gunu sipariş ettim, cumartesi gunu paketlendi. Pazar kargo firmaları calışmadığı icin bir şey olmadı. Pazartesi direk kargolandı ve carşamba gunu elime geldi. 1000 km mesafeye rağmen 3 gunde elimde oldu.
b) kutu iceriği:
Kargom geldikten sonra hemen actım, icerisinden bir adet tuşları cıkarmak icin aparat, bir adet garanti belgesi, bir adet kullanım kılavuzu, bir adet Gamepower stickerı, ince hesap faturası ve klavyenin kendisi cıktı.
C) uzun kullanım sonucu:
Klavyeyi yaklaşık 10 gundur falan kullanıyorum ve şu anlık hicbir sıkıntısı yok, uzun kullanım yazdım cunku surekli guncelleyeceğim. Tuşlar gayet guzel ve hissiyatı tok. Cooler Master MK110, Rampage KB-R8 gibi mekanik hisli klavyeler kullandım onlardan kat kat daha iyi hissiyatı. Logitech G213 modelini mağazada incelemiştim onun da zamanında 70 TL civarına aldığım Rampage KB-R8 klavyeden hicbir farkı hissiyat olarak yoktu. Membran membrandır hicbir fark yok aralarında. G213 asla o parayı hak etmiyor diye duşunuyorum. CK350 deneyimleme şansım da olmuştu. Hissiyat olarak aynılar diyebilirim saber ile zaten o da outemu Switch kullanıyor. Malzeme kalitesi de hemen hemen aynı. Tek fark marka olması ve garantisi falan. Mekanik klavye, membran ya da yarı mekanik klavyelerden sonra ilac gibi geldi. Red Switch olmasına rağmen mekanik hisli membran klavyeden gecince bayağı bir ses artışı hissettim. İyi ki Blue almamışım aşırı sesli olurdu. RGB ozelliği efsane her tuş istediğiniz şekilde olabiliyor ve bir suru modu var. Ben şu an rolling modunu kullanıyorum, en guzeli bence. Coğu kişi yay sesi sorunu var diyordu ilk aldığımda bende de vardı fakat 5 gunluk kullanım sonucu neredeyse yok denecek kadar azaldı, duymak icin kulağınızı dibine kadar getirip sert bir şekilde tuşa basmak gerek. Normal kullanımda, yazı yazarken veya oyun oynarken asla fark edilmiyor. Zamanla duzeliyor diyebilirim. Tuşa bastığınız gibi algılıyor hafif ve hızlı bir yapısı var.
D) yazılım:
Buradan saber RGB olanı indirip kuruyorsunuz gayet kolay bir yazılım.
Lighting adlı yerden modlarımızı secebiliyoruz, hızlarını ve parlaklığını değiştirmek de bizim elimizde.
İstersek Full color tikini kaldırıp istediğimiz herhangi bir rengi secip o modda sadece o rengi de kullanabiliyoruz.
Alttaki homojen RGB kısmı da rim adlı modlardan kontrol edebiliyoruz, istersek tek renk de oluyor fakat tek renk olarak sadece turkuaz var. Bu biraz kotu olmuş umarım ileride duzeltilir ve her renk secilebilir.
Bunları ayarlamak icin programa gerek bile yok cunku hepsi fn[Ins, Home, Del) gibi tuşlarla da yapılabiliyor.
Gaming mode adlı yerden ise bazı tuş kombinasyonları acıp kapatılıyor.
Ben kullanmıyorum cunku Alt+Tab surekli kullandığım bir şey keza alt+F4'de oyle. Windows tuşu da işime yarıyor.
Macro adlı yerden her tuşa istediğimiz şekilde makro atayabiliyoruz.
Nasıl yapılacağını YouTube uzerinden bir suru videodan izleyebilirsiniz.
Bunların hepsini yaptıktan sonra profil olarak kaydedip eğer giderse bir tıkla tekrar kullanma şansımız da var.
e) ışıklandırma:
RGB konusunda hicbir şey diyemem, tek kelimeyle efsane. Renkler canlı ve gunduz bile kendini belli ediyor. Parlaklık tam yerinde ne az ne cok. Alt tarafının da RGB olması cok guzel goruntu oluşturuyor. Bazı kişilerin gozunu yormuş ve karanlık ortamda kapatmışlar ama benim hic yormadı geceleri de acık şekilde kullanıyorum ve masaustum rengarenk oluyor.
f) klavye yapısı
Son olarak şunu soyleyeyim hicbir videoda veya başka bir yerde bunu diyeni gormedim ama klavyenin tuşlarının cok garip bir yapısı var. Mesela tamam tuşları yukarı tamam tuşu daha yukarıda resimdeki gibi diğer tamam tuşları daha aşağıda ya da Shift tuşu daha alcak bir konumda. Neden boyle yaptılar acaba? Şahsen beni cok tilt etti, normal kullanımda falan hic fark etmiyorsunuz bir eksi oluşturmuyor veya bir şeyi engellemiyor ama bir kere gordum kafama takıldı. Cok sacma olmuş bence, neden biri aşağıda biri yukarıda?