Telefonu satın alalı 2 hafta olacak neredeyse. Size sırayla aklıma gelen artı ve eksi yonlerini, sistemi ve telefonun da kendisiyle birlikte anlatacağım. Oncelikle;

Tasarım olarak telefonun ekranında Gorilla Glass 3 var, bu cizik ve darbelere koruyor ki ben koruma taktırmıyorum bile. Ayrıca telefonun kendi tasarımında ekranın uzerine gelecek yapı var, yani ekran direk olarak zemine temas etmiyor. Ustelik kapak, tuşları da barındırmasıyla tum kasayı kaplıyor. Yani kırılma gibi, cizilme gibi sorunlarda 30 liraya orijinal bir kapak alarak telefonun kasasını sıfırlamış gibi olabilirsiniz.
Ekranına gelirsek, ekranı 900 liralık 5.7 inc bir telefon icin oldukca kaliteli. Bazı insanları anlamak guc ki 5.7 inc bir ekranda 259 ppi ve 720p piksel saydırır lafını hangi akılla diyorlar. Telefonu hayatında gormemiş olmasına rağmen bu yorumu yapan insanlara aldanmayın arkadaşlar. Ekranına denilebilecek en ufak bir kotu soz yok, parlaklığı ve renk kalitesi gayet iyi. Ozellikle ClearBlack teknolojisi guneşin altında da siyahları tam anlamda siyah olarak gormenizi sağlıyor. Ayrıca ekrana iki kere dokunarak hızlıca acmak mumkun.
Performans olarak canınızı sıkmayacaktır. 1 GB RAM ve SD400 ile Asphalt 8, GTA: San Andreas gibi oyunları en yuksek ayarda olmadıkca son derece akıcı oynayabilirsiniz. (Bunu aynı ve benzer donanıma sahip coğu Android telefonda yapamayabilirsiniz.) Telefon, donanımı sonuna kadar kullanabiliyor ancak daha yuksek bir grafik gerektiren guclu oyunlarda tabii ki işlemci kendisinin yetersiz olduğunu belli edebiliyor.
Kamera ise son derece iyi. Arka kamerası yazılımıyla birlikte gercekten iyi fotoğraf ve aynı şekilde FHD video cekiyor. Ozellikle bu telefonun 13 MP'lik arka kamerasında Carl Zeiss lens kullanılmış. On kamerası da 5 MP ve gayet iyi selfie'ler cekebiliyor.
Ses kalitesi de gayet tatmin edici. Hem hoparloru hem de kulaklığı gayet iyi ses verebilir. Cızırtı gibi sorunları yok.
Sistemin akıcılığından ve kendisinden bahsetmeme gerek bile yoktur. Bu konuda Android'e gore cok daha gelişmiş bir deneyim sunuyor sizlere. Ayrıca Windows 10 Mobile ile apayrı bir boyut kazanmış, daha da kazanacak diyebilirim.
Mağazası bana gore gayet yeterli. Ben sosyal ağlardan sadece Facebook, Facebook Messenger ve Whatsapp kullanıyorum ve bana bir eksi sunmadı. Oyun olarak zaten genel oyunların coğu var, Clash Of Clans yok diye bu platforma gecmemek sadece yazık ediyor. Ayrıca Snapchat'de yok maalesef. Fakat bunlar beni etkilemiyor bu yuzden pek bir şikayetim yok ki bu zaten tamamen kullanıcıya bağlı, konu ile alakalı merakı olanlar internetten Windows Phone Mağazasına girebilir ve uygulamaları inceleyebilir. Ayrıca resmi Windows 10 Mobile guncellemesi ile uygulamalar daha buyuk bir boyut kazanacak, bunu belirtmeliyim. Windows 10 Mobile ile gelecek olan evrensel uygulamalar, iOS platformundan gelecek olan uygulamalar ileri zamanlarda ne denli olacağını bilemem fakat mağazayı toparlayabilir.
Sonuc olarak bu telefon 900 lira fiyat etiketiyle sizi tamamen memnun edebilir. Ozellikle Asus Zenfone 2 gibi rakiplerinden cok daha kaliteli olduğunu soylemek lazım ki aklında soru işareti olanlar karşılaştırma videolarını izleyebilir. Eğer ki mağazadaki bir takım eksiklikler sizin icin sorun olmazsa (ki Windows 10 Mobile ile bu sorunun aşılacağını duşunuyorum) kesinlikle bu telefonu alabilirsiniz.