İki gun once 430 TL'ye SteelSeries Arctis 1 satın aldım ve ilk deneyimlerimi paylaşmak istiyorum sizlerle. Alacak kişilere rehber olacaktır diye duşunuyorum. Arctis 1'den once James Donkey 710 kullanıyorum ve 120 TL'ye almıştım bir bucuk yıl once. Değiştirme sebebim ise suni deri yastıkların soyulmasıydı.
Bu kulaklığı almadan once HyperX Cloud Stinger Core 7.1 ve Logitech G332 SE arasında da kalmıştım. Yani bu uc kulaklıktan birini alacaktım. Ben de Arctis 1'i sectim ceşilti incelemeler uzerine. Bu uc kulaklık dışında fazla modele bakmamamın sebebi ise bez yastıklara sahip bir kulaklık tercih etmek istemiş olmamdı ve boyle isteyince cok fazla secenek cıkmıyor 400-450 TL butcede.
Şimdi kulaklık hakkında konuşacak olursak,
Artıları:
Rahat bir kulaklık. Hafif. Terletmiyor. Sade tasarımı guzel gozukuyor. Ses kalitesi guzel. Arctis 3 ile suruculeri aynı. Mikrofonu cıkarılabildiği icin dışarıda kullanıma uygun. Kulaklığın uzerinde mikrofon kapatma tuşu ve ses tekeri mevcut. PC'ye bağlayabilmek icin kutunun icinden cıkan donuşturucuyu takınca kablosu epey uzuyor. Takmayınca da telefon icin tam ideal uzunlukta kalıyor. Ses yalıtımı iyi. Dışarıdaki seslerin coğunu kesiyor. Eksileri:
James Donkey 710'un parmak kalınlığındaki kablosundan sonra epey ince ve narin geldi kablosu. Dikkatli davranmak lazım. Kablosu cıkarılamıyor. Kulaklık icin herhangi bir surucu mevcut değil. Mikrofon kalitesi idare eder. James Donkey 710'un ya da Gamepower Medusa'nın mikrofonları bundan daha iyi. Kullandığımdan biliyorum. Konuştuğum kişilere hic gitmeyen vantilatorun ruzgarı artık bu mikrofonda aşırı bir şekilde gidiyor hatta sesimi arkaplana atıyor. Bir şey dinlediğinizde, dinlediğiniz şeyin sesi konuştuğunuz program (Discord) uzerinden arkadaşlarınıza gidiyor. Bu sorun Arctis 3 kullanan bir arkadaşımda da var. Fazla yuksek ses veremiyor. James Donkey 710 son seste hoparlormuş gibi yuksek ses verebiliyordu fakat bunda oyle bir şey yok. Fiyatı yuksek geldi bana bu eksilere sahip olmasına rağmen. Kulaklığın resimlerini koymayacağım cunku gerek yok. İsteyen internetten urunun fotoğraflarına bakabilir. Urunu ondan cok daha ucuza satılan, Cin'den alınıp uzerine marka basılan urunlerle kıyasladım bu incelemede ve diyebilirim ki onlar daha mantıklı bir secim gibi gozukuyor. Urunun yarı fiyatından daha ucuz fiyata satılıyorlar ve fiyatlarına gore gayet iyi iş cıkartıyorlar. Bu urune genel olarak puanım 7/10 olacaktır.
James Donkey 710 Kulaklık İncelemesi Selamlar. James Donkey 710'u bir bucuk yıldır kullanıyorum ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Alma hikayem ise şoyle, butcem baya azdı ve kulaklığa ihtiyacım vardı. Baktım bu kulaklık indirim ile 120 TL'ye duşmuştu ben de bir şansımı deneyeyim dedim fakat beklediğimden cok daha iyi...
Daha sonra bir mikrofon testi eklemeyi duşunuyorum. Almayı duşunenler bir fikir edinebilir.