Not: Testlerimi anakart uzerinde fan ayarlarının slient (sessiz) mod aktif şekilde gercekleştirdim.
Radyator ust kısma monteli durumda:
-CPU-Z stress testinde 30. dakikada maksimum 71 dereceyi gordu ve orada kaldı. Gurultu seviyesinde bir değişim cok olmadı.
-AIDA 64 testeinde ise daha ağır yuk bindirdiğinden işlemci 105W tuketimlerini gordu ve 30 dakikalık test sonucunda 80 derecede sabit kaldı. Gurultu rahatsız edici seviyeye geldi.
-Oyunlarda işler biraz değişti. CoD mw, Apex, Rainbow 6 gibi ekran kartına cok yuk bindiren uygulamalarda kasanın ic yapısı ısındığından 80 derecelere geldi ki %100 yuk kullanılmamasına rağhmen.
Radyator on panele monteli iken:
-AIDA 64 ve CPU-Z testlerinde ısı değişimi olmadı.
-Oyunlarda ise sessiz kalarak 80 derece kaldı ki cok rahat kulaklık olmadan oyun oynayabildim.
On panelde olması ekran kartı sıcaklığını sadece 2 derece yukseltti. Bu değerler sonucunda on panelde kalmasına izin verdim.
Artıları:
-Iyi bir soğutmaya ve sessiz bir pompaya sahip.
-Kutu icerisinden yine Cooler Master'a ait Master jel Pro cıkıyor ki bircok markada ekstra macuna yer verilmiyor.
-Fan'lar tam devirde donerken dahi motor sesi duymuyorsunuz.
-Esnek ve kolay kolay zarar gormeyecek orgulu borulara sahip.
-Ekstra olarak RGB kontrolcu ve birleştirici kablo geliyor. Ben direkt anakart 4 pin RGB Header'ını bağlayarak senkron yanmasını sağladım.
Eksileri:
-RGB olarak pompa uzerindeki aydınlatma sadece Cooler Master logosunun cercevelerine yapılmış durumda. Ne gece ne de gunduz uzerindeki Cooler Master yazısı okunmuyor.
Kullandığım diğer donanımlar: Gigabyte RX 5700XT OC, Dark N10 Pro kasa fakat uzerinde gelen fanların hava uflemeleri kotuydu ve gurultulu olduğundan olarak 2 adet Corsair SP120 PRO RGB fanlar ile değiştirdim.
Genel olarak memnun kaldığımı soylemeliyim. Bu fiyata daha iyi modeller vardır belki de fakat test etmediğim icin bir şey soylemem doğru olmaz.