Merhabalar. Yaklaşık 2 haftadır kullanmakta olduğum Cooler Master ML240 V2 sıvı soğutması ile ilgili kendi gorduğum artılar ve eksileri sizinle paylaşacağım. B450 anakart uzerine takılı R5 2600 işlemcisi kullanmaktayım. 40 dakikaları aşan render işlerinde sıcaklığı 90 dereceleri aşıyordu. Bu durumda işlemci kendi frekanslarını kısmak zorunda kalıyordu ve bu da render surelerinin uzamasına sebep oluyordu. Stock soğutucu (Wraith Stealth) maksimum 1250 RPM'de calışıyor ve yapısı gereği etrafında bulunan VRM ve RAM'lerin sıcaklıklarını yukseltiyordu. Bu durumda kimi zaman cokmeler yaşanıyordu. Ben de fırsatı kullanarak tercihimi bu sıvı soğutmadan yana oldu. Bu sırada da kullandığım işlemciyi 4.2 GHz'e OC yaptım ve testleri o şekilde gercekleştirdim. Testleri size 2 farklı şekilde sunacağım cunku ilk once kasanın ust kısmına monte ettim ardından merakımı gidermek icin on kısmına monte ederek aynı testleri tekrarladım.
Not: Testlerimi anakart uzerinde fan ayarlarının slient (sessiz) mod aktif şekilde gercekleştirdim.
Radyator ust kısma monteli durumda:
-CPU-Z stress testinde 30. dakikada maksimum 71 dereceyi gordu ve orada kaldı. Gurultu seviyesinde bir değişim cok olmadı.

-AIDA 64 testeinde ise daha ağır yuk bindirdiğinden işlemci 105W tuketimlerini gordu ve 30 dakikalık test sonucunda 80 derecede sabit kaldı. Gurultu rahatsız edici seviyeye geldi.

-Oyunlarda işler biraz değişti. CoD mw, Apex, Rainbow 6 gibi ekran kartına cok yuk bindiren uygulamalarda kasanın ic yapısı ısındığından 80 derecelere geldi ki %100 yuk kullanılmamasına rağhmen.
Radyator on panele monteli iken:
-AIDA 64 ve CPU-Z testlerinde ısı değişimi olmadı.
-Oyunlarda ise sessiz kalarak 80 derece kaldı ki cok rahat kulaklık olmadan oyun oynayabildim.
On panelde olması ekran kartı sıcaklığını sadece 2 derece yukseltti. Bu değerler sonucunda on panelde kalmasına izin verdim.
Artıları:
-Iyi bir soğutmaya ve sessiz bir pompaya sahip.
-Kutu icerisinden yine Cooler Master'a ait Master jel Pro cıkıyor ki bircok markada ekstra macuna yer verilmiyor.
-Fan'lar tam devirde donerken dahi motor sesi duymuyorsunuz.
-Esnek ve kolay kolay zarar gormeyecek orgulu borulara sahip.
-Ekstra olarak RGB kontrolcu ve birleştirici kablo geliyor. Ben direkt anakart 4 pin RGB Header'ını bağlayarak senkron yanmasını sağladım.
Eksileri:
-RGB olarak pompa uzerindeki aydınlatma sadece Cooler Master logosunun cercevelerine yapılmış durumda. Ne gece ne de gunduz uzerindeki Cooler Master yazısı okunmuyor.
Kullandığım diğer donanımlar: Gigabyte RX 5700XT OC, Dark N10 Pro kasa fakat uzerinde gelen fanların hava uflemeleri kotuydu ve gurultulu olduğundan olarak 2 adet Corsair SP120 PRO RGB fanlar ile değiştirdim.
Genel olarak memnun kaldığımı soylemeliyim. Bu fiyata daha iyi modeller vardır belki de fakat test etmediğim icin bir şey soylemem doğru olmaz.