Birkac konu actım Aliexpress'ten SSD alınır mı diye. Kimse onermedi acıkcası. Bende ucuz yollu bir urun arıyordum Aliexpress'ten buldum. 15 Haziran gunu sipariş verip, onayladım 25 Haziran gunu elime gecti. O gunden beri kullanıyorum. Hicbir sorun yaşamadım bugune dek. Gayet de hızlı. Vaat ettiği, yani urunun acıklamasında olan sonucların aynısı bana veriyor. Yarın bir gun bozulur diyebilirsiniz tabii. İnsan yapımı ve elektronik bir parca sonucta. Hic birinin guvencesi yok bana gore. Ama yine de aynı urunun farklı markasına daha yuksek para vermek bana pek mantıklı gelmiyor. Marka takıntım da yok zaten. Bircok urun hala Aliexpress'de ucuz. Ornek RAM. TR'ye gore cok ucuz. Vergi diyebilirsiniz. Vergi icinde satıcıya alırken mesaj bolumunden urunun uzerine 3-5 dolar yazmasını rica ederek 15 TL yani en ucuz vergiyi alabilirsiniz. Şahsen bu saatten sonra PC toplamaya kalksam bircok urunu Aliexpress'ten alırım. Artık eskisi gibi "Cin malı" tabiri kalmadı bana gore. Kaliteli urunler yapılıyor artık.
128 GB SSD, 117 TL'ye aldım. 10-13 saniyede acılıyor laptop.
Soldaki acıklamadaki test sonucu, sağdaki benim sonucum.