3 Yıldır yazları azar azar calışarak biriktirdiğim paralar sonucunda 22 Haziran tarihinde internet uzerinden sipariş verip mağazadan teslim alarak Monster Abra A7 v11.2 adlı laptopu aldım. İlk gunler deneyimim tamamen mukemmeldi, zaten bebek gibi bakıyordum onca emekten sonra alındığı icin. Masaustu gibi kullanıyordum, evden hic cıkarmadım. Kendi klavyem olduğu icin laptopun klavyesini bile kullanmamıştım. Tum Driver'ler, Windows guncel olmasına rağmen 7-8 gun sonra ilk once Warframe'de, sonra LoL'de, sonra Dying Light vs. gibi oyunlarda yaklaşık 10 saniyede bir FPS duşmesi yemeye başladım. İnternetten araştırdığım zaman birkac cozum yolu buldum ve hepsini denedim. Hatta bu cozumlerin 2 tanesi bu forumdandı ve yakın zamanda paylaşılmıştı konu sahibi ile mesajlaşmamız sonucunda sorunumu cozmeye gayret ettik fakat başaramadık. Alt kısma denediğim cozumleri bırakıyorum.

1. Denediğim Cozum
2. Denediğim cozum (Recep Baltaş)
3. Denediğim cozum (Burada konu sahibiyle mesajlaşmalarımı ve her şeyi denediğimi gorebilirsiniz.)

Bu cozumleri denerken gunler gecti ve ben hala cozebileceğime inanarak denedim hatta Monster teknik servisine de sorunumu acıklayan bir mail attım bana "orijinal Windows kullanın, laptopunuz yuksek performans guc modunda mı? Laptopu prizde kullanın" gibi şeyler yazan bir mail yolladılar. Halbuki ne Windows'um korsandı ne de laptopu guc tasarrufunda kullanacak kadar bilgisizdim. Laptopu aldığım gunden bu yana 14 gun gecmişti, 15. gunde laptopu sıkıntılar icinde kullanmaya calışırken kapattım ve akşam acmaya calıştım ve laptop acılmadı. İlk 15 gun bir sorun olursa paranız iade cumlesi gecti direkt aklımdan, dedim eyvah. Akşamın 9'unda servise nasıl gotureyim laptopu? Zaten akşam 7'de kapanıyor. O sıkıntıyla o gece uyumaya calıştım ve sabah kalktığım gibi servise goturdum. Sıramı bekledim ve iceri girdim, olan biteni gorevli arkadaşa anlattım. FPS dropların hala onemsiz bir konu olduğunu soyleyip PC'nin acılmamasına yoğunlaştı. Ve sağ olsun ki inisiyatif kullanıp urunu ilk 15 gununde sayıp iade hakkımın olduğunu soyledi. Ben 0 bir laptop ile değişimini talep ettim. 2 gun sonra yeni laptopu aldım ve onceki laptop ile hicbir değişiklik yapmadan (Windows USB'leri bile aynı) kurulum yaptım. Kullandığım gunden beri FPS duşmesi yemiyorum. Turbo modunda hala FPS droplar var fakat ben normal oyun modunda kullanıyorum laptopumu. Yeni alacak arkadaşlarıma, laptopa halihazırda sahip olup bu sorunu yaşayan arkadaşlarıma umarım yardımcı olmuşumdur.

Not: Eski laptopta Turbo modunu kapatmama rağmen FPS droplar yiyordum. Zaten denediğim cozumlerden anlaşılıyor.