Eski mouseum olan Gamepower Ursa'yı beni idare etsin diye almıştım. Lakin birkac nedenden oturu bu idarelik mouse beni aylarca idare etti. Fiyatına gore oldukca guzeldi.
Gorunuş, tutuş, boyut olarak elime tam anlamıyla uyuyordu ama serce parmağım boşta kalıyordu.
Şunu soylemeliyim ki ikisi arasında bir kıyaslama yapacak olursam, yeni aldığım 710 sensorunu tattıktan sonra Gamepower Ursa'nın aslında iyi bir mouse olmadığının farkına vardım.
Arkadaşlar oyun oynayanlar ve oyuncu ekipmanlarını yakından bilenler icin RGB hakkında bilgi vermeyeceğim bu arada, boşuna kafanızı şişirmeyeyim. Her turlu renk desteği var. Cunku YouTube'ta izlediğim videolarda bu tur bilgileri cok boş buluyordum şahsen.
SteelSeries Rival 710
Yaklaşık 2 haftadır araştırma yapıyordum ve ozellikle ağır olmayan bir mouse istiyordum. Oynadığım oyun Call of Duty: Modern Warfare(2019) gibi hızlı bir oyun olduğu icin ozellikle gramı duşuk olan bir mouse onerisi icin de Technopat'a konu actım. Sağ olsunlar bir suru oneri geldi ve aralarından 300S'i almayı istedim. Sonrasında araştırdıkca artık sensore biraz onem vermemin gerektiğini anladım. 300S TrueMove 1 ile calışırken, 710 TrueMove 3 ile calışıyormuş. Boylelikle biraz daha bekleyip 710 almaya karar verdim.
Acıkcası 135 gram ağırlık beni korkutmuş olsa da korkudan bir yarar gelmez deyip sipariş verdim. Ağırlık ile hicbir sıkıntı cekmiyorum. Kesinlikle ağırlığı sizi yanıltmasın.
Yukarıda paylaştığım fotoğrafta mouse buyuk dursa da(en azından benim icin) kullanımda hicbir sıkıntı yaşamadım. Bunun fotoğrafını birazdan aşağıya bırakacağım.
Ozellikle QCK+ mousepad ile yağ gibi akıp gidiyor.
Mousepad alacaksanız, herhangi bir mouse icin konuşuyorum, kesinlikle orijinal marka urunleri tercih edin. (15TL'lik mousepadleri kullanmış biri olarak soyluyorum)
El uyumu(Orta-Kucuk el)
Bu fotoğrafta elime nasıl oturduğunu gorebilirsiniz. Elimin orta-kucuk boyutlarında olduğunu duşunuyorum cunku el boyutlarından anlamıyorum. Zaten bir suru İnternet mağazasında goreceksiniz ki buyuk ele sahip olan arkadaşlar cidden rahat etmiş. Bu yuzden de biraz korktum acıkcası cunku cidden bu kadar para verip uzulmek istemiyordum. Şukur ki hicbir şekilde sıkıntı yaratmadı. Alıp sıkıntı yaşıyorum diyen arkadaşlar bile en gec bir haftaya alıştıklarını soylemişler.
Hareket kabiliyetimi hicbir şekilde etkilemedi. Biraz once dediğim gibi orijinal mousepadlerde daha etkili kullanım sağlayacaktır. 135 gram ağırlık sayesinde daha kontrollu vuruşlar yapabiliyorum. Tık hissiyatı gayet iyi, tuş bolluğu iyi. Yandaki butonlara gayet rahat ulaşabiliyorum. SteelSeries Engine 3, Titreşim ve OLED ekran
Yazılım olarak Gamepower Ursa'nın yazılımdan SSE3 yazılımına gecmek beni cok etkiledi normal olarak. Ozellikle sade, kullanım kolaylığı ve şıklığı ile one cıkıyor. Zaten bir ekipman yazılımında aradığımız tum şeyler bunlardır.
Titreşim ozelliğini cok merak ediyordum acıkcası. Konsol oyuncusu olmamama rağmen kesinlikle Dualshock'lardaki titreşim ozelliğine bayılıyordum. Akrabamda oyun oynarken benim icin oyunu daha eğlenceli hÂle getiriyordu. Başka arkadaşlar titreşimi cok merak etmemesine rağmen ben bu tarafında mouseu dort gun icinde cok denedim.
Ozellikle şunu belirtmeliyim ki oyun desteği cok az. Keşke Call of Duty gibi bir aksiyon dolu oyunda titreşimle senkronize edilmiş olsaydı. Olsun, onu da az buz hallettim diyebilirim.
Ekran goruntusunde gorulduğu uzere SSE3'un ekipman ayarı bolumu var. Tactice Cooldowns'tan Custom titreşim ozelliklerinizi yaratabiliyorsunuz. Orneğin Call of Duty'de Q harfine basıp Stim basarken, X harfine basıp "Ammobox" atarken titremeye ayarladım ve bu detay oynarken hoşuma gidiyor. Her ne kadar gereksiz olduğunu bilsem de
LCD ayarından kendinize ozel 128x36 logonuzu mouseun sol kısmına ekleyebiliyorsunuz. Aslında bu da gereksiz olsa da ozelleştirebilmek insanoğlunun sevdiği durumlardandır. Arada bir bakıp iyi hissetmiyorum desem yalan olur.
Ayarlarda buton ayarları her mouse gibi ayarlanabilir durumda. Angle Snapping(Bana gore cok sacma bir olay) bulunuyor. DPI tuşuyla iki tane DPI arasında geciş yapabiliyorsunuz. Cok sade olmuş. Masaustunde ve hikÂyeli oyunlarda 1400, rekabetci oyunlarda hemen 800DPI'ya alabiliyorum. TrueMove 3 yorumum
Evet arkadaşlar. Bir mouseun sensor kalitesinin ne kadar onemli ve iyi olduğunu bu mousela tanıdım. Cunku bundan once hicbir bilgim yokmuş. Mouse dediğimiz ekipmanı zaten iyi yapan ozellik sensorunun kaliteli olması. Bu fiyata alınabilecek en iyi sensorlerden biri olup oyunlarda hareket kabiliyetiniz(Gamepower Ursa'da yapamadığım flickleri, spray gecişleri, kontrolu yapabiliyorum) artıyor. Elimde videolar vardı ama format attığım icin silindi. Nedense Gamepower mouseumda bu videolardan hic olmuyordu. Plasebo etkisi olarak algılanmaması icin soyluyorum
Eminim ki bundan iyi cok sensor vardır. Ama benim icin bu ust duzey bir sensor. Kesinlikle sorgulamayın bile. SteelSeries kotu bir urun cıkartmıyor.
Kullanan ve alacak arkadaşlar icin can sıkıntısından Reddit'te bir konum var, isteklere gore OLED logo tasarımı yapıyorum. Beğenenler oluyor ve kullananlar fotoğraflarını atıyorlar:
https://www.reddit.com/r/steelseries/comments/hoot7h
Fiyat: Trendyol'dan gelen 20 TL'lik indirim cekiyle 408 liraya geldi. Mağaza hakkında yorum yapmayacağım zaten işlerini gayet iyi yapıyorlar.
Herkese iyi kullanımlar dilerim!