Gecen hafta uzun araştırmalarım sonucu Monster Abra A5 v15.8.3 aldım ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Arkadaşlar bilgisayarı 1TB harddisk ekleterek 8593 TL'ye aldım. Bu bilgisayarı secme nedenim 8000-9000 TL arasında alınabilecek en dolu laptop olmasıydı.
Monster markası hakkında on yargıya sahiptim ve acıkcası fazla guvenmiyordum fakat fiyat performans oranının cok yuksek olması nedeniyle almaya karar verdim ve bunun cok doğru bir karar olduğunu duşunuyorum.
Forumda Monster notebooklar ile alakalı tavsiye almak icin devamlı yeni konu acıldığını goruyorum.
Monster bilgisayarlar ile alakalı aklında soru işareti olan arkadaşların faydalanabilmeleri icin sahibi olduğum Abra A5 modelini sizler icin değerlendirmek istiyorum.
Oncelikle laptop piyasası cebinizi yakacak cinsten. Dizustune ihtiyacınız yoksa kesinlikle masaustu toplamanızı oneriyorum.
Gelelim bilgisayarın artılarına.
- 120 Hz IPS ekran inceltilmiş cerceveleriyle oldukca başarılı.
- Piyasadaki aynı fiyattaki diğer bilgisayarların aksine i7 10. nesil işlemci ve GTX 1650 Ti icermekte. Yani fiyat performansta cok başarılı.
- Ses sistemi bir diğer laptopuma gore (Lenovo Y520) daha iyi.
- FPS ve sıcaklık değerleri başarılı, render suresi gayet yeterli.
Eksiler.
- Fiyat performans olarak masaustu bilgisayarların gerisinde.
- Kasası kaliteli plastik olsa da sonuc olarak plastik.
- Menteşeleri sağlam değil, hafif bir kuvvet uygularsanız catırdayacak gibi.
- Fan cok sesli calışıyor ama tabii ki normal cunku soğumak zorunda
- klavyesi elleri buyuk olanlar icin bir tık kucuk kalabilir ama alışabilirsiniz.
Kafanızda bilgisayarla ilgili daha somut şeyler canlanabilmesi icin videosunu bırakıyorum.
-https://www.youtube.com/watch?v=nIzEYk7cyXc
Her turlu soruya acığım.